Sierksma toegelaten tot UEFA Pro-opleiding

Sierksma toegelaten tot UEFA Pro-opleiding

Gepubliceerd op 03 december 21, 18:49

ZAANSTAD- Jan Sierksma is toegelaten tot de UEFA Pro-opleiding. De trainer van AZ Onder 18 is één van de negen deelnemers, voor wie het traject in mei 2022 van start gaat. Na het behalen van dit diploma mogen zij zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal. 

Potentiële deelnemers ondergaan een strenge selectieprocedure, waarin zij worden beoordeeld op hun trainerservaring, vooropleiding en eigen voetbalcarrière. De keuzes worden uiteindelijk gemaakt door de toelatingscommissie. Deze bestaat uit belangenorganisaties Coaches Betaald Voetbal (CBV), Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON), vertegenwoordigers uit het betaald voetbal en de KNVB. 

Sierksma
"Ik ben erg blij met de toelating tot de UEFA Pro-opleiding", vertelt Sierksma. "Via deze weg kan ik de volgende stappen zetten in mijn ontwikkeling als trainer."

In bezit
Bij AZ zijn twee trainers al in bezit van het UEFA Pro-diploma: Pascal Jansen (AZ 1) en Maarten Martens (Jong AZ). Robert Franssen en Kenneth Goudmijn – beiden assistent bij de hoofdmacht – zijn vorig jaar december toegelaten en zijn nog met de opleiding bezig.