Slot: 'Ander Astana'

Slot: 'Ander Astana'

Gepubliceerd op 06 november 19, 15:13

NUR-SULTAN- In de persruimte van de Astana Arena schoven Arne Slot en Fredrik Midtsjø woensdagmiddag aan bij de pers om vooruit te blikken op de uitwedstrijd van donderdag tegen FC Astana. 

Astana werd afgelopen weekend voor de zesde keer op rij kampioen van de Kazachse competitie. “Vooraf hadden we gehoopt dat dat pas komend weekend zou gebeuren”, bekende Slot. “Dan hadden ze misschien wel opnieuw de keuze gemaakt om een aantal spelers rust te geven. Daar gaan we nu niet vanuit. Tegelijkertijd is het natuurlijk mooi om te zien hoe de verhoudingen liggen wanneer beide teams met hun sterkste elftal spelen.”

Spelbeeld
Ondanks een mogelijk gewijzigd Astana verwacht de AZ-trainer eenzelfde type wedstrijd als in Den Haag. “Toen stond het na 75 minuten 2-0 voor ons en waren we heel dominant. Maar de 6-0 gaf een ietwat overdreven beeld van de krachtverhoudingen.”

Vertrouwen
"Het zou mij alleen niet verbazen als wij morgen veel aan de bal zijn en zij meer op de counter spelen", vulde hij aan. "Alleen zullen hun beste spelers nu waarschijnlijk wél meedoen en hebben ze het vertrouwen van het kampioenschap op zak.”

Europa
Ook Midtsjø gaf aan een moeilijkere wedstrijd te verwachten dan twee weken eerder. “Zoals gezegd zijn ze kampioen en kunnen ze zich nu focussen op de Europa League. Daar willen zij ongetwijfeld nog wat laten zien.”

Kou
De Astana Arena zal donderdagavond verwarmd worden tot een graad of 15. “Ik ben gewend aan de kou, dus voor mij is het normaal. Maar ik denk dat de trainers het wel lekker zullen vinden", zei Midtsjø met een knipoog. "Of het een voordeel voor ons als spelers is, weet ik niet. Eigenlijk maakt het mij niet uit hoe koud of warm het is, als we maar winnen.”

AZ TV
Na afloop van de persconferentie stond Slot ook nog AZ TV te woord. Bekijk het item hieronder.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl