Slot: ‘Bijzondere reeks’

Gepubliceerd op 17 december 19, 16:14

ALKMAAR- Met de derbywinst tegen Ajax nog vers in het geheugen blikte Arne Slot dinsdagmiddag vooruit op het volgende duel: thuis tegen Groene Ster. Over het bekertoernooi, zijn basisformatie, de kuit van Ron Vlaar en de recordreeks van Marco Bizot. “Dat zou mooi zijn.”

“Wij weten hoe mooi het bekertoernooi is”, opende Slot. “De afgelopen jaren zijn we ver gekomen. Een van de redenen is dat we dit toernooi heel serieus nemen. De spelers beseffen ook wel dat als ze straks topduels willen spelen in dit toernooi, ze ook deze ronde tegen Groene Ster goed moeten presteren.”

Aanvallen
Slot: “We zullen woensdag nog meer aan aanvallen toekomen dan tegen Ajax. Welke voetballer vindt dat nou niet leuk? We moeten doen waar we goed in zijn: goed combineren en mooie aanvallen op de mat leggen.”

Basis
“Het hart van het team blijft staan, want ik geloof er niet in om alles om te gooien”, zei Slot over zijn ploeg die het tegen de Limburgers opneemt. “Verder geven we een aantal jongens speeltijd omdat ze dat verdienen. Dat zijn spelers die al een half jaar dicht tegen de basis aan zitten.”

Bizot
Bizot is een van de spelers die tegen Groene Ster sowieso in actie komt. Slot: “Marco is bezig aan een bijzondere reeks. Het zou mooi zijn als hij dit kalenderjaar het record kan breken van meeste clean sheets. Daarvoor moet hij nog twee keer de nul houden. Dit is overigens een prestatie waar het hele team complimenten voor verdient.”

Klassement
Bekijk hieronder het clean sheets-klassement, bijgewerkt tot en met AZ - Ajax.

Vlaar
Slot gaf aan dat Vlaar een lichte terugval heeft met zijn kuitblessure. Daardoor komt de verdediger in 2019 niet meer in actie.

Groene Ster
Over de opponent die in de eerste ronde van het bekertoernooi VVV-Venlo uitschakelde, zei Slot: “We hebben ze geanalyseerd door wedstrijden te bezoeken en op basis van videobeelden. Zoals we altijd doen, eigenlijk. Tegen VVV werden ze gedwongen om op de counter te spelen. Daarbij werden ze af en toe best gevaarlijk via hun spits. Tegen ons zullen ze ook gedwongen worden om op counters te loeren. Daar zijn we op voorbereid.”

Tickets
Kaarten voor AZ - Groene Ster zijn verkrijgbaar vanaf 5 euro per stuk.

AZ TV
Bekijk hier de voorbeschouwing die AZ TV dinsdag maakte.