Slot: ‘Daar is hij op z’n best’

Gepubliceerd op 18 oktober 19, 13:41

ZAANSTAD- In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen schoof Arne Slot vrijdagmiddag aan bij de pers. Hoe heeft hij de interlandperiode ervaren en wat verwacht hij van de opponent uit Friesland?

“We hebben de afgelopen tien dagen lekker getraind met de jongens die hier zijn gebleven”, opende Slot. “Het zijn hier en voor de internationals extern goede dagen geweest. Voor onze Noorse jongens was het alleen jammer dat ze geen minuut gespeeld hebben.”

Hatzidiakos
Pantelis Hatzidiakos maakte zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Griekenland. “Je eerste interland spelen in een uitverkocht Olympisch Stadion in Rome. Er zijn slechtere plekken om dat te doen… Hij stuurde me een berichtje: ‘Trainer, ik ga vanavond spelen.’ In de interland daarna hebben ze thuis gewonnen en kreeg Panta lovende kritieken. Als er iemand is die ik dit gun, is hij het wel.”

Slot: "Panta is altijd betrokken en traint goed. Zijn instelling is geweldig, ook als hij niet in de basis staat. Hij heeft het in de wedstrijden die hij dit seizoen gespeeld heeft goed gedaan. Dat is ook bondscoach John van ’t Schip opgevallen.”

Druijf
Ferdy Druijf neemt zaterdag de positie van de geschorste Myron Boadu in. Slot: “Ik verwacht dat we veel aan de bal zijn met aanvalsspel over de flanken. We willen Ferdy zoveel mogelijk aan het werk zetten in de zestien van Heerenveen. Daar is hij op zijn best.”

sc Heerenveen
Slot: “Ik verwacht niet dat Heerenveen gaat counteren, al hebben ze daar met hun snelle buitenspelers wel de kwaliteiten voor. Heerenveen heeft aangetoond dat ze graag hoog druk zetten en van achteruit willen opbouwen en voetballen.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.

Live
AZ - sc Heerenveen begint zaterdag om 18:30 uur. Bekijk hier de kaartverkoop. Niet in het stadion aanwezig? Dit duel is ook live te volgen via Twitter, Insta Story en Snap. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop doe je op Facebook en Instagram.