Slot: 'Dat is belangrijker'

Gepubliceerd op 06 december 19, 14:08

ZAANSTAD- In het bijzijn van de pers richtte Arne Slot zijn blikt vrijdagmiddag op het uitduel met PEC Zwolle. Over de fitheid van Ron Vlaar, de verhoudingen in de Eredivisie en winteraanwinst Håkon Evjen.

"Hij heeft nu twee veldtrainingen met de groep meegedaan", zei Slot over Ron Vlaar. "Die zijn goed verlopen, maar hij kan zaterdag in Zwolle zeker nog niet starten. We gaan bekijken of het al zinvol is om hem mee te nemen."

Defensie
Ook Pantelis Hatzidiakos (knie) is niet inzetbaar centraal in de defensie. Slot weet nog niet of hij één van zijn vaste middenvelders (Teun Koopmeiners en Fredrik Midtsjø) een linie laat zakken. "Er zit namelijk veel automatisme in ons spel. Het is zonde om dat weg te halen."

Eredivisie
AZ staat na vijftien speelronden stevig tweede in de Eredivisie. Slot: "We staan er goed voor en streven het hoogst haalbare na. Dat streven moet je als sportman hebben. Maar in de winterstop kunnen we pas goed aangeven hoe de onderlinge verhoudingen zijn. Dan hebben we tegen elke ploeg minstens één keer gespeeld."

PEC
Slot: "Ik verwacht zaterdag een compleet andere wedstrijd dan tegen VVV, dat alleen wilde verdedigen. PEC probeert echt te voetballen, met risico's in hun spel. Dat zal een leuke wedstrijd opleveren; compleet anders dan tegen VVV. Maar goed, ik zit eigenlijk alleen op een overwinning te wachten. Dat is belangrijker dan een leuke wedstrijd."

Evjen
Begin deze week werd bekend dat Evjen in Noorwegen is uitgeroepen tot Speler van het Jaar én Talent van het Jaar. "Hij sluit de tweede seizoenshelft bij ons aan. Ik verwacht daar best veel van. Het is echt een mannetje die zelf ook heel graag wil laten zien wat hij kan."

Live
PEC Zwolle - AZ begint zaterdag om 20:45 uur. Deze wedstrijd is live te volgen via Twitter, Instagram Story en Snap. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via Facebook en Instagram.