Slot: ‘Dat is ook nodig’

Gepubliceerd op 16 oktober 20, 15:16

ALKMAAR- Na de interlandperiode is het weer tijd voor Koning Eredivisie. Arne Slot blikt terug op afgelopen weken, bespreekt zijn defensieve aanwinst en vat de kracht van VVV samen. “Dat kunnen zij opbrengen.”

De 4-4 tegen Sparta heeft nog wel even doorgedreund. “Dat is een behoorlijke tik geweest. Ik heb zeker revanchegevoelens, maar het is niet zo dat ik er elke nacht wakker van word en eraan terugdenk.”

Internationals
“Veel jongens die normaal bij ons in de basis staan zijn op pad geweest voor internationale verplichtingen”, blikte Slot terug op de afgelopen twee weken. “Sinds donderdag zijn ze terug. Maar we spelen al lang samen, dus we kunnen ons wel in twee dagen voorbereiden op de wedstrijd van zaterdag.”

Aanwinst
Het kan zaterdag het AZ-debuut van aanwinst Bruno Martins Indi worden. “Ik ben blij dat we hem erbij hebben gekregen. Met name achterin was dat ook wel nodig. Want als je naar Timo Letschert en Pantelis Hatzidiakos kijkt, dat zijn jongens die helemaal geen voorbereiding met ons hebben kunnen draaien. En Calvin Stengs komt terug van een schorsing. We kunnen dus kiezen uit veel goede spelers. Dat is ook nodig met het drukke programma dat eraan komt”, aldus Slot.

Hoog niveau
“Bruno is fit en heeft de afgelopen week een heel goede indruk achtergelaten. Op basis van wat ik nu gezien heb, is het logisch dat hij in het verleden een international is geweest. Op de trainingen haalt hij een hoog niveau en hij is duidelijk aanwezig op het gebied van coaching van zijn ploeggenoten. En buiten het veld is het de vrolijke jongen zoals iedereen hem kent.”

Verhulst
Door de rode kaart van Marco Bizot tegen Sparta, keept Hobie Verhulst tegen VVV. “Hobie heeft tijdens de voorbereiding best wel wat wedstrijden gekeept. En ook vorige week tijdens de oefenwedstrijd tegen Ajax. Dat heeft hij goed gedaan. Ik hoop dat hij weinig te doen krijgt”, zegt Slot.

VVV
“Ik vind vooral dat ze mentaal heel sterk zijn”, zei Slot over de aanstaande opponent. “Ze kunnen het namelijk opbrengen om de tegenstander 75 á 80 procent van de wedstrijd in balbezit te laten terwijl ze verdedigend niet verzaken. En de momenten dat ze zelf in balbezit komen, is VVV meteen heel dreigend met hun spitsen. Ze hebben bovendien dreiging bij standaardsituaties omdat ze wel wat lengte hebben.”

Gratis op FOX Sports
AZ - VVV-Venlo begint zaterdag om 20:00 uur en is gratis te zien op FOX Sports 1.

Wedstrijd

2
Eredivisie
AZ - VVV-Venlo
zaterdag 17 okt 2020, 20:00
Wedstrijd informatie
2