Slot: 'Die doet het prima'

Gepubliceerd op 17 januari 20, 12:53

ZAANSTAD- Hoe staat zijn ploeg ervoor bij de herstart van de Eredivisie? En wat verwacht hij van het thuisduel met Willem II? Arne Slot blikte vrijdagmiddag vooruit.

"Calvin Stengs trainde vandaag inderdaad niet mee", opende Slot desgevraagd. "Hij kreeg donderdag last van zijn bovenbeen. Zaterdag bekijken we of hij in staat is om te spelen. We hebben veel opties om een eventuele absentie van Calvin op te vangen."

Versterkingen
AZ versterkte zich de afgelopen weken met Ramon Leeuwin en de eerder vastgelegde Håkon Evjen. Slot: "Ramon heeft zich heel makkelijk aangepast. Hij kent dit land en de Eredivisie. Dat geldt niet voor Håkon, die doet het prima maar heeft nog wat meer tijd nodig." 

Gemengde gevoelens
Slot: "We staan er na de eerste seizoenshelft goed voor: we zijn nog in drie competities actief. Toch had ik door de nederlaag bij Sparta wel gemengde gevoelens tijdens de winterstop. We kregen rood, een buitenspel-goal tegen en Sparta kreeg een penalty. Het zit bij elke ploeg wel eens tegen, maar dan heb ik het liever allemaal in één wedstrijd. We hebben met tien man overigens slecht gespeeld, dat wil ik wel gezegd hebben."

Willem II
"Willem II is niet alleen voor ons een lastig te bespelen ploeg", zei de trainer over de opponent van zaterdag. "Het is echt geen toeval dat ze op de vierde plek staan. Ze beschikken de laatste jaren over goede spitsen. Momenteel hebben ze ook veel loopvermogen aan de zijkanten en verder jongens die bereid zijn om hard te blijven werken."

Uit
Slot: "Eerder dit seizoen speelden we 1-1 in Tilburg. Het eerste uur hebben we goed gespeeld en kans op kans op kans gecreëerd. Daarna kantelde de wedstrijd en miste hun spits Vangelis Pavlidis vlak voor tijd nog een penalty."

Tickets
AZ - Willem II begint zaterdag om 20:45 uur. Bekijk hier de kaartverkoop.

Live
Niet in het stadion aanwezig? Dit duel is ook live te volgen via hetTwitter-account van AZ, Insta Stories en Snap.