Slot: ‘Gaat goede kant op’

Gepubliceerd op 08 november 19, 10:11

SCHIPHOL- rechtstreeks uit het vliegtuig vanuit Kazachstan sprak Arne Slot vrijdagochtend met AZ TV. Over de 0-5 winst op FC Astana en het Eredivisie-duel van zondag met FC Emmen.

“Ik vind het prettig dat we snel na de wedstrijd al weer terug zijn in Nederland”, zei Slot. “Voor de rest van de dag zijn we vrij. Dan kan iedereen goed uitrusten. Zaterdag gaan we de voorbereiding op FC Emmen weer oppakken.”

Vlaar
“Niemand is met klachten uit de wedstrijd gekomen”, zei Slot over de Europa League-wedstrijd in Nur-Sultan. “We hebben zelfs nog wat jongens eerder kunnen wisselen. En Ron Vlaar, die in Nederland is gebleven, heeft me aangegeven dat het met hem ook echt de goede kant opgaat. Het is alleen nog de vraag of hij zondag gaat halen.”

FC Emmen
Slot: “Sinds Dick Lukkien daar trainer is, is het heel goed gegaan met FC Emmen. Ze zijn eerst gepromoveerd en afgelopen seizoen in de Eredivisie gebleven. Ze spelen goed en herkenbaar voetbal. Ik vind het mooi om te zien hoe FC Emmen zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft als club.”

Aftrap
AZ - FC Emmen begint zondag om 20:00 uur. De nummer twee van Nederland live aan het werk zien? Bekijk hier de kaartverkoop.