Slot: ‘Geen geheimen’

Gepubliceerd op 22 november 19, 13:42

ZAANSTAD- In aanloop naar de hervatting van de Eredivisie blikt Arne Slot terug en vooruit. Over de succesvolle interlandweek en de competitiewedstrijd van zaterdag in en tegen Utrecht.

“Voor ons als Nederlanders was het debuut van Myron Boadu en Calvin Stengs zeker het meest in het oog springende”, zei Slot over de internationale verrichtingen van zijn spelers. “Ook omdat ze zo jong zijn en de hele jeugdopleiding van AZ hebben doorlopen. En dan ook nog eens een goal en de ander twee assists. Echt geweldig voor die jongens. Ik heb ze gecomplimenteerd met hoe ze zich op en buiten het veld gepresenteerd hebben. Het zijn heel leuke gasten waar Nederland nu ook steeds meer kennis mee maakt.”

Basis
Slot vult aan: “Maar ik vind het ook nodig om ook Pantelis Hatzidiakos even te noemen. Hij stond wéér in de basis bij Griekenland, net als Jonas Svensson bij Noorwegen.”

Van den Brom
Zaterdag speelt AZ in Utrecht tegen de plaatselijke FC. “En dan denk je natuurlijk meteen aan John van den Brom”, erkent Slot. “Ik heb de voorgaande twee seizoenen met hem mogen werken bij AZ. We kijken er heel erg naar uit om hem te treffen bij zijn nieuwe club. We hebben nog geregeld contact met elkaar.”

Geen geheimen
Slot: “AZ en Utrecht hebben al zo vaak tegen elkaar gespeeld dat er eigenlijk geen geheimen meer voor elkaar zijn. Beide clubs weten goed wat ze van elkaar kunnen verwachten.”

Aftrap
FC Utrecht - AZ begint zaterdag om 18:30 uur en is live te volgen via AZ.nl en de social media-kanalen van AZ.

AZ TV
Bekijk hieronder op de volledige voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.