Slot: ‘Geen rekening mee houden’

Gepubliceerd op 20 november 20, 14:34

ZAANSTAD- Online sprak Arne Slot vrijdagmiddag corona-proof met de pers. Over zijn internationals, blessuregevallen en het thuisduel van zondag met FC Emmen.

Dani de Wit en Teun Koopmeiners keerden tijdens de interlandperiode vanwege blessures eerder terug bij de club. “Maar het ziet ernaar uit dat ze zondag kunnen spelen”, zei Slot. “Op Jordy Clasie en Ron Vlaar na stond iedereen vandaag op het veld. We hebben lekker getraind in goede omstandigheden. De meeste jongens zijn ook met een goed gevoel bij hun land vandaan gekomen.”

Corona
Slot: “Of ik tijdens interlandperiode extra bang ben voor extra corona-besmettingen bij mijn spelers? Nee, het kan overal gebeuren. Tijdens de sneltesten had iedereen vandaag in ieder geval een goede uitslag. De voortekenen zijn dus prima wat dat betreft.”

FC Emmen
“Ik heb FC Emmen dit seizoen al een aantal keer aan het werk gezien, mede ook omdat ze een paar keer dezelfde tegenstander hadden als wij tot nu toe”, zei Slot. “Ze hebben - net als voorgaande jaren - een goed idee van voetbal, maar ze hebben zich nog te weinig beloond. Bovendien heeft FC Emmen geen geluk gehad met het aantal rode kaarten dat ze hebben ontvangen. Wat dat betreft is er wel een overlap met ons.”

Inhaalrace
De komende 36 dagen staan voor AZ elf duels op het programma. Slot: “Ja, dit wordt een druk blok. En wat deze week betreft: ik hoef zondag bij het maken van de opstelling geen rekening te houden met de Europese wedstrijd van donderdag. We zitten, met het oog op de Eredivisie-ranglijst, ook niet in de positie om basisjongens aan de kant te houden. Er staat ons een behoorlijke inhaalrace te wachten.”

Live
AZ - FC Emmen is zondag (20:00 uur) te volgen via de live-blog op deze site en via Twitter en Insta Story.


Wedstrijd

1
Eredivisie
AZ - FC Emmen
zondag 22 nov 2020, 20:00
Wedstrijd informatie
0