Slot: 'Groot verschil'

Gepubliceerd op 20 december 19, 12:04

ALKMAAR- AZ trekt zaterdagavond richting Het Kasteel voor de laatste wedstrijd van 2019. In Rotterdam is Sparta de tegenstander. Arne Slot blikt vooruit op het treffen met zijn voormalige werkgever.

Eerder dit seizoen won AZ won de 'thuiswedstrijd' tegen Sparta. In het Cars Jeans Stadion werd het 5-1. Slot: “Ik hoop dat we zaterdag beter starten dan toen. Na twee minuten stonden we al met 0-1 achter en hadden we daarvoor al een grote kans weggegeven. Dat hebben we daarna heel erg goed hersteld."

Verschil
"Dat is het grote verschil bij Sparta: de uit- en thuiswedstrijden", vervolgt de AZ-trainer. "Uit hebben ze veel moeite om punten te halen, thuis lukt dat heel erg aardig. De afgelopen periode hebben ze daar prima resultaten behaald."

Respect
Na de overwinning op Ajax heeft AZ evenveel punten als de Amsterdammers. De club uit Alkmaar gaat op doelsaldo als nummer twee naar Het Kasteel. Slot: “Ik denk dat als je bovenin staat tegenstanders veel respect voor je hebben, maar het ook als een enorme uitdaging zien om van je te winnen."

Clasie
In het uitduel met de Spartanen kan Slot beschikken over Jordy Clasie. De middenvelder kreeg in de bekerwedstrijd tegen Groene Ster een rode kaart, maar AZ vocht de schorsing succesvol aan. Daardoor is hij gewoon inzetbaar.

Jules Deelder
Donderdagochtend werd bekend dat Lid van Verdienste van Sparta Jules Deelder op 75-jarige leeftijd is overleden. Slot speelde zelf twee seizoenen voor Sparta en zag hem daar dan ook vaak. “Als je aan Sparta denkt, denk je aan Jules Deelder. Dat is op zich heel bijzonder, want hij heeft er zelf nooit gespeeld. Dat zegt wel iets over het feit dat hij zo’n markante supporter was. Ontzettend vervelend nieuws."

AZ TV
Bekijk ook het item dat AZ TV donderdagochtend maakte. Toen was nog niet bekend dat Clasie is vrijgesproken.


Aftrap

Sparta - AZ begint zaterdag om 19:45 uur. Dit duel is live te volgen via FOX Sports, AZ.nl en de social media-kanalen van AZ.