Slot: ‘Heb goede hoop’

Gepubliceerd op 14 februari 20, 14:35

ZAANSTAD- AZ heeft na de uitschakeling in het bekertoernooi nog twee ijzers in het vuur: de Europa League en de Eredivisie. In laatstgenoemde competitie gaat de ploeg van Arne Slot zaterdag op bezoek bij FC Twente. “Lastig in te schatten.”

“Owen Wijndal heeft donderdag een gedeelte van de training meegedaan”, opende Slot vrijdagmiddag zijn voorbeschouwing. “En vandaag deed hij alles mee. We moeten even afwachten hoe hij zich zaterdag voelt, maar ik heb goede hoop dat hij kan starten. Dat geldt nog niet voor Ron Vlaar, die last heeft van zijn bovenbeen. Zijn herstel zal meer tijd in beslag nemen.”

Patroon
Midweeks verloor AZ van NAC, waardoor er abrupt een eind kwam aan het bekerseizoen. “Het valt me op dat er bij een aanval van de tegenstander net even wat minder rode shirts in ons strafschopgebied staan dan voor de winterstop”, zocht Slot naar een verklaring. “Dan is de kans groter dat je een tegengoal om de oren krijgt. Dat tweede doelpunt van NAC was een kopie van de goal die Willem II een paar weken geleden maakte. We hebben dus kritisch naar de analyse-beelden gekeken, want er moet geen negatief patroon ontstaan.”

Rendement
“Onze spelers zullen, bij de vier of vijf tegenaanvallen die ze per wedstrijd krijgen, met alles dat in ze zit moeten sprinten om de verdediging te helpen. Verder mogen ze 70% van de tijd zelf aanvallen”, vervolgde Slot. “Daar ligt het probleem niet. We creëren elke wedstrijd veel kansen. Het rendement moet echter wel omhoog.”

FC Twente
Slot: “Het is bij Twente best lastig in te schatten met wat voor opstelling en speelwijze ze aan de aftrap staan. Bij hun laatste wedstrijd, tegen FC Emmen, stonden ze aan het eind van het duel bijvoorbeeld heel anders dan aan het begin. Laat ik het zo zeggen: bij een ploeg die drie keer op rij wint, kun je beter voorspellen wat de opstelling wordt dan nu bij Twente.”

Live
FC Twente - AZ begint zaterdag om 18:30 uur. Volg dit duel live via Twitter, Insta Story en Snap. Discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop doe je op Facebook.

Wedstrijd

2
Eredivisie
FC Twente - AZ
zaterdag 15 feb 2020, 18:30
Wedstrijd informatie
0