Slot: 'Heel hard werken'

Gepubliceerd op 27 september 19, 15:55

ZAANSTAD- De dag na de overtuigende overwinning op Feyenoord sprak Arne Slot met de pers. Hoe heeft hij dit duel ervaren, hoe staat zijn team er fysiek voor en wat verwacht hij van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo?

“De jongens die tegen Feyenoord in de basis stonden zijn vandaag binnen gebleven. Zij hebben aan hun herstel gewerkt”, zei Slot. “Ze geven aan dat ze zich goed voelen, maar dat zal niemand verbazen na zo’n overwinning. We kunnen zaterdag pas goed beoordelen hoe ze er voor staan.”

Midtsjø
Fredrik Midtsjø werd in De Kuip voortijdig naar de kant gehaald. Slot: “Hij had wat lichte kramp. Die wissel was puur uit voorzorg. We zullen later zien of hij klaar is voor zondag.”

Team
AZ kreeg na de overtuigende overwinning in Rotterdam veel lof. Slot wil de positieve geluiden niet temperen, maar: “We moeten heel goed blijven beseffen wáárom we goed presteren. Dat is namelijk een combinatie van onze kwaliteiten en héél hard werken. We moeten niet denken dat het goed gaat door trucjes of fantastische goals. Nee, we presteren omdat we als team bereid zijn om hard voor elkaar te werken. Dat is ook een van de redenen waarom we zo weinig tegengoals hebben: de aanvallers verdedigen volop mee.”

Stengs
Tegen Feyenoord werd Calvin Stengs op tien gezet in plaats van rechtsbuiten. “We bekijken per duel hoe Calvin het beste kan presteren. Waar ligt de ruimte? Je hebt namelijk het meest aan hem als hij veel aan de bal kan zijn. Dat Dani de Wit, die normaal op tien staat, nu op de bank begon heeft overigens niets met zijn gebroken neus of zijn spel in voorgaande wedstrijden te maken. Dani heeft het namelijk goed gedaan.”

Sugawara
Yukinari Sugawara nam donderdag de positie van Stengs in. De Japanner heeft zich de afgelopen maanden schijnbaar moeiteloos aangepast. “Tijdens zijn eerste training werd me al duidelijk dat hij heel waardevol voor ons zou worden”, zei Slot. “Yuki spreekt amper Engels maar snapt alles en doet uit zichzelf al heel veel goed. Hij loopt hier elke dag met veel plezier rond en brengt dan ook een hoop enthousiasme teweeg in de groep.”

Heracles
Slot over Heracles: “Het is een goed georganiseerde ploeg met veel loopvermogen. Ze doen er, net als wij, met elkaar veel aan om tegengoals te voorkomen. Heracles heeft een ploeg die zowel druk kan zetten als compact kan spelen. Ze zullen er zeker een fysieke wedstrijd van maken tegen ons.”

Live
AZ - Heracles begint zondag om 16:45 uur. Niet in het Cars Jeans Stadion aanwezig? Dit duel is live te volgen via Twitter, Instagram en Snapchat. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop kan op Facebook.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing op AZ TV.