Slot: 'Vol aan de bak'

Gepubliceerd op 21 februari 20, 14:29

ZAANSTAD- Na het 1-1 gelijkspel tegen LASK Linz gaat de blik bij AZ direct op de volgende wedstrijd. Zondag wacht in het AFAS Stadion namelijk al het competitieduel met PEC Zwolle. Arne Slot blikt vooruit op het treffen met zijn oude club.

Een half etmaal na het eerste treffen met LASK schoof Slot aan bij de pers. Hij blikte nog één keer terug. “Natuurlijk was de late goal heel prettig. Maar positief is ook dat we niets hebben weggegeven op de counter. Dat overkomt Nederlandse ploegen normaal juist wel met tegenstanders als deze.”

Voor elkaar
“We speelden onze 38e wedstrijd en de spelers toonden voor de 38e keer aan bereid te zijn heel hard voor elkaar te willen werken. Dat is heel prettig om te zien en met die late gelijkmaker hebben we loon naar werken gehad. Tegelijkertijd moeten we ook niet overdrijven: het was maar 1-1 en we moeten volgende week vol aan de bak.”

PEC
Maar Slot zag dus voldoende aanknopingspunten. “Hopelijk is ons duel met LASK een vertrekpunt voor een goede serie. Dan moeten we dus zondag weer alles geven om PEC te verslaan. Ik heb hen tegen Feyenoord zien spelen en zij hadden daar ook zomaar een goed resultaat kunnen boeken. Ze werden absoluut niet ondersteboven gespeeld.”

Gudmundsson
AZ kan zondag nog niet beschikken over Stijn Wuytens, Ron Vlaar en de langdurig geblesseerde Pantelis Hatzidiakos. “Maar positief is dat Albert Gudmundsson op de weg terug is. Hij is vermoedelijk binnen enkele weken weer inzetbaar.”

Live
AZ - PEC Zwolle begint zondag om 14:30 uur. Volg dit duel live via TwitterInsta Story en Snap. Discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop doe je op Facebook.

Wedstrijd

2
Eredivisie
AZ - PEC Zwolle
zondag 23 feb 2020, 14:30
Wedstrijd informatie
0