Slot: ‘Iedereen gunt hem dit’

Gepubliceerd op 01 november 19, 14:20

ZAANSTAD- In aanloop naar het competitieduel met FC Twente sprak Arne Slot vrijdagmiddag met de pers. Over de voorselectie van Calvin Stengs, de positie op de ranglijst en de promovendus uit Enschede. “Hij kent ze goed.”

“De 0-4 bij PSV is een uitslag waar we heel tevreden over zijn”, opende Slot desgevraagd. “Maar de week ervoor verloren we van sc Heerenveen. We gaan dus niet met ons hoofd in de wolken lopen. Een topteam moet namelijk over een langere periode aantonen dat ze blijven presteren. Zo zou het bijvoorbeeld mooi zijn om een lange serie neer te zetten van ongeslagen thuisduels.”

Eredivisie
Slots ploeg staat momenteel tweede in de Eredivisie: “Om ergens te komen is makkelijker dan om er te blijven. Dat besef is er wel in deze groep, want we zijn al twintig wedstrijden onderweg dit seizoen. We hebben nog niets om ons rijk te rekenen, want de ploegen om ons heen hebben ook veel punten.”

Stengs
Stengs werd midweeks opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. “Heel mooi voor Calvin”, zei Slot. “En de echte beloning zou natuurlijk de definitieve selectie en speelminuten zijn. Het is knap hoe hij op jonge leeftijd is teruggekomen van langdurig blessureleed. En naast een goede voetballer is het ook nog eens een heel fijne jongen. Iedereen in de club gunt hem dit.”

FC Twente
Slot: “Marino Pusic kent FC Twente natuurlijk goed. Hij is vorig seizoen kampioen met ze geworden. Een groot deel van de spelersgroep is nog hetzelfde. Twente is momenteel met vijftien punten een stevige middenmoter. Zo langzamerhand geeft de stand op de ranglijst namelijk een aardige weergave van de krachtsverhoudigen tussen alle ploegen. FC Twente staat negende, die positie hebben ze niet gestolen.”

Svensson
Of Jonas Svensson tegen FC Twente inzetbaar is, moet zaterdag blijken. De verdediger verliet vrijdag voortijdig het trainingsveld.

Live
AZ - FC Twente begint zaterdag om 20:45 uur in het stadion van ADO Den Haag.