Slot: ‘Interessante ontmoeting’

Gepubliceerd op 13 december 19, 16:44

ALKMAAR- Een dag na het Europa League-duel in Manchester ging de focus bij Arne Slot alweer volledig op de Eredivisie. Hoe staat zijn groep ervoor en wat verwacht hij van de thuiswedstrijd in Alkmaar tegen Ajax?

“Met 4-0 verliezen is niet iets dat we dit seizoen vaak gedaan hebben. We zijn er behoorlijk afgepoetst. Dat kwam wel even hard aan. Dus ja, ik heb vandaag zeker nog aan de wedstrijd tegen United gedacht. Vanaf nu gaan we ons volledig richten op zondag.”

Organisatie
De focus op zondag wordt mede mogelijk gemaakt door het team achter het team. Slot: “Ik vind het heel mooi om te zien hoeveel moeite de mensen binnen de organisatie van AZ doen om ons constant een heel goed gevoel te geven. Eerst in Den Haag en nu weer in Alkmaar. Daar wordt achter de schermen vreselijk hard voor gewerkt, maar ze krijgen het wél voor elkaar.”

Ajax
Slot: “Zondag treffen we weer een goede tegenstander. We kijken enorm uit naar het duel met Ajax, ook omdat we weer in ons eigen stadion mogen spelen. Een hele hoop ingrediënten om naar uit te kijken.”

Interessant
“Ajax heeft een goede ploeg, vooral aan de bal”, vervolgt Slot. “Maar net als wij doen, geven zij wel eens ruimtes weg op het moment dat ze de bal verliezen. Wat dat betreft wordt het een interessante ontmoeting tussen twee ploegen die heel graag de bal willen hebben en ervoor willen zorgen dat de tegenstander zo min mogelijk kan aanvallen. We gaan zien wie van de twee dat het beste voor elkaar gaat krijgen.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV op het vliegveld van Manchester maakte.

Aftrap
AZ - Ajax begint zondag om 16:45 uur. De kaarten voor deze Eredivisie-topper zijn uitverkocht.

Wedstrijd

1
Eredivisie
AZ - AFC Ajax
zondag 15 dec 2019, 16:45
Wedstrijd informatie
0