Slot: ‘Is geen toeval’

Gepubliceerd op 11 februari 20, 13:57

ZAANSTAD- AZ maakt zich na het stormachtige weekend klaar voor het bekerduel met NAC, dat woensdag wordt gespeeld in het AFAS Stadion. Arne Slot blikte dinsdagmiddag vooruit.

“We hadden vooraf ontzettend veel zin om tegen Feyenoord te spelen”, opende Slot desgevraagd over het afgelaste duel met Feyenoord. “Twee ploegen in vorm, dat zou een mooie krachtmeting worden. Maar met die wind was het een loterij geworden wie er zou winnen. Dat past niet bij een belangrijke wedstrijd als deze.”

Inhaaldatum
Slot: “Ik hoop dat het moeilijk wordt om een inhaaldatum voor AZ – Feyenoord te vinden. Dat betekent namelijk dat wij nog lang actief zijn in Europa en het bekertoernooi. Maar uiteindelijk zal het zeker lukken om een geschikte dag te vinden.”

Vervangers
Tegen NAC kan Slot nog geen beroep doen op Owen Wijndal en Ron Vlaar. “In het weekend verwacht ik Owen weer terug te hebben. Over Ron durf ik dat nog niet te zeggen. Woensdag is Thomas Ouwejan de logische vervanger van Owen. En centraal achterin komen Ramon Leeuwin en Jordy Clasie in aanmerking voor een basisplaats.”

Strafschoppen
Als het bekerduel met de Brabanders op strafschoppen uitdraait, is AZ daar op voorbereid. “Ja, we hebben er op getraind. Je probeert de penaltynemers dan gek te maken door wat op ze in te praten en kijkt hoe ze daarop reageren. Maar het is vooral een goede oefening voor Marco Bizot. Hij krijgt veel penalty’s op zich af en kan ook trainen op de nieuwe regel waarbij je niet op de doellijn moet blijven staan.”

NAC
Slot: “In de vorige bekerronde was ik onder de indruk van hoe NAC PSV uitschakelde. Dat was onder interim-trainer Willem Weijs. Nu hebben ze sinds een week Peter Hyballa voor de groep staan. Het is nog te vroeg om al te concluderen dat hij het anders doet dan zijn voorganger. Zo snel kan een trainer een ploeg niet naar zijn hand zetten.”

Serieus
AZ presteert al jaren goed in het bekertoernooi, waarin vrijwel elk seizoen minimaal de halve finale wordt bereikt. “Dat is geen toeval”, weet Slot. “We stellen altijd de best mogelijke elf spelers op omdat we dit toernooi heel serieus nemen. Dat zullen we dus ook tegen NAC doen.”

Tickets
Bekijk hier de kaartverkoop-info. Niet in het stadion aanwezig? Volg de wedstrijd live via Twitter, Insta-Stories en Snap.

Aftrap
AZ - NAC Breda begint woensdag om 18:30 uur. Lees hier alles over deze tegenstander.

Wedstrijd

1
KNVB Beker
AZ - NAC Breda
woensdag 12 feb 2020, 18:30
Wedstrijd informatie
3