Slot: ‘Is zeker een optie’

Gepubliceerd op 23 oktober 20, 16:34

ZAANSTAD- Via een digitale persbijeenkomst sprak Arne Slot vrijdagmiddag over de winst op Napoli en het competitieduel van zondag met ADO Den Haag.

“Of het Napoli-systeem met Dani de Wit in de spits voor herhaling vatbaar is? Zeker, dit zouden we ook in de Eredivisie kunnen doen. Maar we kunnen het ook op andere manieren invullen. Voor komend duel moeten we zaterdag eerst kijken hoe iedereen er fysiek voor staat en hoe de nieuwe corona-testen uitpakken”, zei Slot, die geen rekening houdt met spelers die eerder deze week positief hebben getest. “Ik ga er niet vanuit dat we die jongens er al weer snel bij hebben. Maar ik ben geen specialist en wil niet op de stoel van de dokter gaan zitten.”

Programma
Slot: “We hebben nu een kleinere groep en gaan een heel druk programma in. Hopelijk kunnen we de jongens fit houden, en dan met name ook de jongens die door blessures amper een voorbereiding hebben kunnen draaien. Denk daarbij aan Calvin Stengs en Pantelis Hatzidiakos.”

Eredivisie
Over het belang van het aanstaande competitieduel met ADO, zei Slot: “Het is simpel, we hebben heel veel behoefte aan een overwinning. Het is lekker dat we van Napoli hebben gewonnen, maar dat moeten we nu ook in de Eredivisie doen. Daar staan we er heel slecht voor.”

Rood
“Daar hebben we drie keer zelf aanleiding toe gegeven”, aldus Slot over de drie rode kaarten die AZ in dit prille seizoen al verzamelde. “Dat is niet slim, dat heb ik de jongens ook voorgehouden.” De schorsing na de rode kaart van Jonas Svensson tegen VVV-Venlo wordt overigens niet geaccepteerd door AZ.

Aftrap
ADO - AZ begint zondag om 20:00 uur en is gratis te zien op FOX Sports 1. Deze wedstrijd is ook te volgen via de live-blog op AZ.nl en het Twitter-account van de club.