Slot: 'Mix van ervaring en talent'

Slot: 'Mix van ervaring en talent'

Gepubliceerd op 18 september 19, 21:21

BELGRADO- Arne Slot en Teun Koopmeiners schoven woensdag voor de laatste training richting het Europa League-duel met FK Partizan aan voor de persconferentie. Trainer en captain spraken over de eerste opponent in de groepsfase en het spelen in een ongebruikelijke ambiance.

Veel spelers in de AZ-selectie spelen voor de eerste keer groepsfase Europa League. Koopmeiners kijkt ernaar uit. "Als je kijkt hoe wij de zes duels in de play-offs hebben beleefd; het enthousiasme spat ervan af. Voor het spelen van Europees voetbal hebben we vorig jaar ook het hele seizoen gespeeld. Dit leeft dus enorm."

Koopmeiners: 'Meenemen naar poulefase'
De aanvoerder wees ook op de vreugde na het beslissende duel met Antwerp. Wel vindt Koopmeiners dat het donderdag beter moet dan destijds in Brussel. "Die wedstrijd maakte duidelijk dat we onder alle omstandigheden ons eigen ding moeten doen. Afspraken nakomen. Dat is zeker iets om mee te nemen naar de poulefase."

Slot: 'Moet beter'
Slot kon zich vinden in bij de woorden van Koopmeiners. "Als wij morgen in staat zijn ons eigen spel te spelen, dan maken wij een goede kans tegen Partizan. Maar dan zal het dus wel beter moeten dan in Brussel.”

Ervaring en talent
Slot ging desgevraagd ook dieper in op de tegenstander van donderdag. “Wij kennen Partizan goed. We hebben veel beelden bekeken en er was iemand van ons bij de laatste uitwedstrijd. We weten dat ze een mix van ervaring en talent in de selectie hebben en verwachten dat zij fanatiek beginnen."

AZ TV
Ook voor de camera van AZ TV blikte Slot vooruit op het treffen met Partizan. Bekijk hieronder het interview.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl