Slot: ‘Mooie beloning’

Gepubliceerd op 04 oktober 19, 13:50

ZAANSTAD- Wat zegt Arne Slot een dag later over het gelijkspel tegen Manchester United? Hoe ervaart zijn ploeg de volle speelkalender? Hoe gaat het met de blessure van Albert Gudmundsson? En wat verwacht hij van de competitiewedstrijd tegen Willem II? Een voorbeschouwing.

“Ik blijf erbij dat dit gelijkspel aanvoelt als jammer”, zei Slot vrijdag op het AFAS Trainingscomplex. “Maar het is niet zo dat we de ene na de andere grote kans gecreëerd hebben. En United heeft het bovendien verdedigend goed op orde.”

Poule
Slot: “Het was voor ons een mooie test, maar ook een wedstrijd die we in deze poule niet mochten verliezen. Na dit gelijkspel moet United nog écht aan de bak. Dat is voordelig voor ons.”

Fit
AZ speelt dit seizoen drie duels per week. “Daar zijn onze jongens ook toe in staat”, beaamde Slot. “Ze zijn ongelofelijk fit. We zien daar geen enkel verval in. Ze weten ons ook wat dat betreft weer elke keer te verbazen.”

Bizot
Marco Bizot zag zijn sterke seizoen vrijdag beloond worden met een plek in de definitieve selectie van Oranje. Slot: “Dat heeft hij ruimschoots verdiend. Als je ziet hoe Marco de afgelopen maanden staat te keepen, is dit een mooie beloning.”

Gudmundsson
In het thuisduel met Heracles Almelo viel Gudmundsson geblesseerd uit. “Zijn enkelkwetsuur is erger dan we gedacht hadden”, zei Slot. “Heel vervelend voor hem, want Albert was echt op de deur aan het kloppen. Voorlopig komt hij niet in actie.”

Willem II
Slot: “We zullen nog wel even terugdenken aan vorig jaar, toen we twee keer hebben verloren in Tilburg. In het competitieduel hadden we een slechte start: we stonden al na vijf minuten op achterstand. En in de beker hebben ze ons aanvalsspel over de zijkanten goed afgestopt. Willem II is wel een tegenstander waartegen we ons eigen spel kunnen spelen.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing op AZ TV.

Live
Willem II - AZ begint zondag om 16:45 uur. Niet in het stadion aanwezig? Volg de wedstrijd live via het Twitter-account van AZ en de blog op AZ.nl.

Wedstrijd

1
Eredivisie
Willem II - AZ
zondag 6 okt 2019, 16:45
Wedstrijd informatie
1