Slot: 'Niet aan de orde'

Slot: 'Niet aan de orde'

Gepubliceerd op 28 oktober 20, 16:44

ALKMAAR- Arne Slot en Dani de Wit blikten woensdagmiddag vooruit op de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen HNK Rijeka. Het duo besprak de huidige vorm in de Eredivisie, de wedstrijd tegen Napoli en uiteraard de laatste stand van zaken rondom de coronagevallen bij AZ. "Geen nieuwe besmettingen."

Na de overwinning in Napels (0-1) hoopte AZ zondag ook de eerste Eredivisie-zege van het seizoen te boeken. Op bezoek bij Den Haag werden echter opnieuw punten verspeeld (2-2). De Wit: “Het begint met blijven voetballen en keihard blijven werken voor elkaar. Het is niet dat we ineens niet meer kunnen voetballen. Het zijn individuele fouten geweest of een paar keer pech. Dat is heel erg zuur. We hadden gehoopt dat we na Napoli gelijk weer een mooi resultaat neer konden zetten. Dat hopen we morgen weer te doen.”

Vorm
Zelf is De Wit in goede vorm. De aanvallende middenvelder is bij zeven goals betrokken in de laatste vijf wedstrijden. "Ik voel me goed. Mijn rendement is dit seizoen beter en dat zie je ook aan het aantal goals en assists. Daar ben ik blij mee, maar uiteindelijk gaat het erom dat we als team gaan winnen. Ik ben iemand die keihard blijft werken en niet zomaar zijn koppie laat hangen.”

Corona
Na De Wit was het woord aan Slot. Als eerste werd de situatie rondom de corona-besmettingen in zijn ploeg besproken. “We verwachten nog niemand terug. De laatste resultaten moeten nog binnenkomen, maar normaal gesproken moeten we het met dezelfde groep als in Den Haag doen. Het goede nieuws is dat we geen nieuwe corona-gevallen hebben.”

Training
“Er zijn wat jongens die weer in individuele training zijn", vulde hij aan. "We horen ook verschillende geluiden. De één heeft moeite om het vol te houden en de ander heeft het gevoel dat hij zo weer kan aansluiten. Maar om weer aan te sluiten, moet je eerst een negatieve test hebben. Die hebben ze nog niet.”

Analyse
Door alle geldende protocollen is er weinig ruimte voor teambesprekingen. Slot: “De jongens komen een kwartier voor aanvang binnen en na de training gaan ze zonder douchen naar huis. Ik hoorde Dani zojuist zeggen dat we de laatste twintig minuten van voorgaande duels achteruit liepen. Ik had graag aan de hand van beelden laten zien dat dat helemaal niet aan de orde is. Dat is wel iets wat je hoort en leest en wat de spelers gaan geloven. Als trainer wil ik laten zien wat er daadwerkelijk gebeurd en niet wat er gesuggereerd wordt.”

Aftrap
AZ - HNK Rijeka begint donderdag om 21:00 uur in het AFAS Stadion. Dit groepsduel is live te zien op FOX Sports en te volgen via AZ.nl en de social media-kanalen van de club.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl

Wedstrijd

4
Europa League
AZ - HNK Rijeka
donderdag 29 okt 2020, 21:00
Wedstrijd informatie
1