Slot: 'Perfect meetmoment'

Gepubliceerd op 25 september 19, 13:46

ZAANSTAD- AZ werkte woensdagochtend de laatste training richting het uitduel met Feyenoord af. Na afloop blikte Arne Slot met de media vooruit op het treffen in de Rotterdamse Kuip. "Heeft een masker aangemeten gekregen."

Na de 0-1 overwinning op ADO Den Haag ging de focus van de ploeg van Slot al snel op het uitduel met Feyenoord. “Natuurlijk hebben we nog even teruggekeken naar zondag”, zei hij. “Dan kijk je naar wat we goed en minder goed hebben gedaan. Ook in relatie tot wat we donderdag van Feyenoord kunnen verwachten. Daarbij proberen we wat dingen mee te geven over de speelwijze en hun sterktes en zwaktes.”

Resultaat
Afgelopen seizoen wist AZ in eigen huis te winnen van Ajax en PSV en speelde het gelijk tegen Feyenoord. In de uitwedstrijden tegen de traditionele top-3 werd echter geen resultaat gehaald. “Dit is een goede graadmeter. Het is mooi om te zien dat we de afgelopen weken in de Europa League in moeilijke omstandigheden, tegen Royal Antwerp en Partizan, wel resultaat hebben gehaald. Donderdag is dan een perfect meetmoment om te zien hoe we er uit bij Feyenoord voor staan.”

Fitheid
Over de fitheid van zijn ploeg zei Slot: “Dani de Wit viel tegen ADO uit met een gebroken neus. Hij heeft een masker aangemeten gekregen. Dus iedereen is inzetbaar.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV maakte.

Live
Niet in De Kuip aanwezig? De wedstrijd is live te volgen via het Twitter-account van AZ, de liveblog op AZ.nl en FOX Sports.