Slot: ‘Hebben we laten zien’

Gepubliceerd op 25 oktober 19, 14:23

ZAANSTAD- In aanloop naar het bezoek aan PSV schoof Arne Slot vrijdagmiddag aan bij de pers. Hoe staat zijn ploeg er fysiek voor na de 6-0 zege op FC Astana en wat zijn de verwachtingen van de topper in Eindhoven?

Voor AZ volgen de wedstrijden elkaar momenteel in rap tempo op. Slot heeft het idee dat zijn ploeg dat fysiek goed verteert. “Het elftal dat tegen Astana startte, is vandaag niet naar buiten geweest. Op basis van gisteren heb ik wel het vermoeden dat iedereen er goed uit gekomen is en fit is om zondag te spelen.”

Fysieke prestatie
“Ondanks dat we een jonge groep hebben, zijn onze spelers zich ervan bewust wat het betekent om elke drie à vier dagen de fysieke prestatie te leveren die nodig is voor een goed resultaat. Dat hebben wij in alle negentien wedstrijden laten zien. Al geldt dat eigenlijk niet voor het allereerste duel, met Häcken, maar toen was het 45 graden in het stadion.”

Beste tegenstander
“Je voetbalt zoals de weerstand het toelaat. Met PSV staat zondag waarschijnlijk onze beste tegenstander tot nu toe in dit seizoen op het veld. Een ontzettend sterke ploeg die thuis al heel lang niet meer heeft verloren, volgens mij al anderhalf jaar lang. Voor ons is het dus een prachtige uitdaging om daar te spelen.”

Nieuwsgierig
“Een mooie wedstrijd waar we erg naar uit kijken”, vervolgt Slot over de topper. “We zijn heel nieuwsgierig of wij kunnen spelen zoals we altijd doen of dat PSV ons misschien wel veel hoger en fanatieker onder druk zet, waardoor wij wat minder vaak de bal hebben.”

Dubbele bezetting
Dat PSV zondag enkele spelers mist vanwege schorsingen en blessures, zegt Slot weinig. “PSV is een topclub en heeft elke positie dubbel bezet. Missen zij iemand, dan staat er een andere goede speler. Dat is bij ons trouwens net zo. Wij missen momenteel Gudmundsson en lossen dat dan ook op.”

Live
PSV - AZ begint zondag om 14:30 uur. Niet in het stadion aanwezig? Dit duel is ook live te volgen via TwitterInsta Story en Snap. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop doe je op Facebook en Instagram.

Wedstrijd

0
Eredivisie
PSV - AZ
zondag 27 okt 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
4