Slot: ‘Goede focus’

Gepubliceerd op 31 juli 19, 20:48

GÖTEBORG- AZ trainde woensdagavond voor het laatst richting het Europese treffen met BK Häcken van donderdag. Na afloop van de regenachtige oefenssie in de Bravida Arena blikte Arne Slot vooruit. 'Vertrouwen in een goed resultaat.' 

“Het is vorige week gebleken dat Häcken een tegenstander is waar moeilijk doorheen te spelen is”, blikte Slot na de training terug op de 0-0 in Alkmaar. “Dat had meerdere redenen. Ten eerste de warmte en ten tweede de tegenstander. Maar misschien wel de belangrijkste reden: we hebben zelf niet het niveau gehaald dat we kunnen. De grootste uitdaging is om morgen zelf beter voor de dag te komen.”

Fitheid
Daarnaast ging Slot in op de fitheid van zijn ploeg. “Jonas Svensson verliet dinsdag de training wat eerder, maar kon vandaag de hele sessie meedoen. We zullen van hem horen hoe hij dat zelf heeft ervaren en dan gaan we daar donderdag een keus in maken. Ik ga er vanuit dat hij gewoon kan starten.”

Clasie
Ook aanwinst Jordy Clasie stond de gehele oefensessie op het kunstgras in de Bravida Arena. Slot: “Hij is nu een week bij ons en heeft bijna alles meegedaan. Hij is met een achterstand binnengekomen, maar ik ben blij om te zien dat hij alle trainingen heeft meegedaan. Aan de bal laat hij al heel veel goede dingen zien. Het is aan ons om hem zo snel mogelijk helemaal fit te krijgen.”

Focus
“De focus en houding zijn goed bij de jongens”, besloot Slot. “Ze zijn scherp en beseffen heel goed dat het beter moet. Dat proefde ik al in het hotel, toen het bij de lunch wat stiller was dan normaal. Iedereen weet waar het morgen om gaat.”

AZ TV
Bekijk de complete voorbeschouwing van Slot op het uitduel met Häcken.

Live
De wedstrijd BK Häcken - AZ begint donderdag om 18:30 uur. Niet in de Bravida Arena aanwezig? Het duel is live te zien op AZ.nl/europa.


Wedstrijd

0
Europa League
BK Häcken - AZ
donderdag 1 aug 2019, 18:30
Wedstrijd informatie
3