Slot: 'Willen groepswinnaar worden'

Slot: 'Willen groepswinnaar worden'

Gepubliceerd op 27 november 19, 17:39

DEN HAAG- Arne Slot en Oussama Idrissi schoven woensdagavond in de Senaatskamer van het Cars Jeans Stadion aan om vooruit te blikken op de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen FK Partizan. Over de fitheid, de Servische tegenstander en de scenario's om te overwinteren in Europa. "Zou een enorme boost geven."

AZ - FK Partizan is alweer de elfde Europese wedstrijd van het seizoen voor de Alkmaarders. Slot: "Wij vinden die Europese duels niet alleen heel mooi om te spelen, maar ik denk dat ze ook goed zijn voor de ontwikkeling van onze jongens."

"Er wordt veel gesproken over het feit dat we veel wedstrijden spelen", ging de oefenmeester verder. "Dan wordt er weleens gesuggereerd dat we daar vermoeid van worden. Ik denk dat het tegenovergestelde het geval is. Ik denk juist doordat we zoveel wedstrijden spelen, we fysiek ontzettend sterk zijn geworden en het een voordeel is.”

Druk
Met zes overwinningen op rij en nul tegendoelpunten gaat het de Alkmaarse equipe voor de wind. Toch merkt Slot geen extra druk op zijn ploeg. "Wat ik vooral merk, is dat de jongens heel veel zin hebben om te voetballen. Wat niet zo gek is, want het is op dit moment heel leuk om voor AZ te spelen.”

Partizan
Partizan móet donderdag winnen om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Slot: "Balkan-ploegen kunnen zich opladen voor wedstrijden die ergens om gaan. Dan krijg je een mentaliteit te zien waarbij het, en dan chargeer ik ’t een beetje, om leven of dood gaat. Zij gaan er alles aan doen om de wedstrijd te winnen. Maar goed; dat kunnen ze ook van ons verwachten, want dat is wat wij ook wekelijks proberen te laten. Uiteindelijk zal de kwaliteit van het individu het verschil moeten maken.”

Groepswinnaar
"Wij willen groepswinnaar worden", voegde hij daaraan toe. "In principe willen we elk duel winnen. Dus dat is een prettige gedachtegang."

Hongerig
Echt bezig met met alle mogelijke scenario's is AZ niet, zei Idrissi. “Tijdens een proces ben je bezig met het winnen van wedstrijden en niet met ‘wat als’. Wij zijn hongerig en willen graag door. Mocht dat gebeuren, dan is dat een ontzettend mooie beloning voor het harde werken. Het zou een enorme boost geven.”

Heenduel
In de uitwedstrijd sleepte AZ een knappe 2-2 uit het vuur. Idrissi werd echter al vroeg in het duel gewisseld door een snelle rode kaart van Jonas Svensson. Toch had hij genoeg tijd om een voorassist te leveren bij de 0-1. “Ik ben blij dat ik in een kort tijdsbestek een bijdrage heb kunnen leveren aan de prestatie. We hebben daar veel vertrouwen getankt. We moesten al snel met tien man verder. Dat was een lastige situatie, maar uiteindelijk hebben we een prima resultaat behaald. Als team groei je op zo’n moment. Sindsdien zijn we goed verder gegaan.”

Intensiteit
Donderdag verwacht Idrissi een wedstrijd van een hoog niveau. “Wij gaan morgen volle bak, spelen thuis en willen winnen. We hebben respect voor Partizan, maar met de juiste intensiteit maken we een goede kans op de overwinning.”

Fitheid
Slot besloot zijn persconferentie met de fitheid van zijn ploeg. "Ron Vlaar is niet fit. Thomas Ouwejan is een twijfelgeval en Albert Gudmundsson is sowieso er niet bij. Joris Kramer staat vandaag wel weer op het trainingsveld."Live
De wedstrijd tegen Partizan is live te volgen via FOX Sports en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl