Smits tekent eerste contract bij AZ

Smits tekent eerste contract bij AZ

Gepubliceerd op 09 juni 22, 15:04

ALKMAAR - Anthony Smits heeft zijn eerste contract bij AZ getekend. De aanvaller is door de Alkmaarders vastgelegd tot medio 2024 met een optie voor een extra jaar.

Smits stapte over van amateurclub AFC naar de AZ Jeugd. Hij sloot aan bij AZ Onder 14. In de daaropvolgende seizoenen groeide de Amsterdammer uit tot speler van AZ Onder 17. Hij maakte in de eerste seizoenshelft acht goals in veertien wedstrijden. 

Debuut bij Onder 18
In de tweede seizoenshelft maakte Smits onder meer zijn debuut bij AZ Onder 18 in een bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Op het trainingscomplex van de Rotterdammers viel hij vlak voor tijd in.

Smits: 'Altijd dingen om te verbeteren'
"Ik had het gevoel dat het eerste contract er ooit een keer zou komen, maar wanneer weet je natuurlijk nooit. Ik maak goede stappen, al vind ik dat er altijd dingen zijn om te verbeteren. Ik ben snel, maar moet daarbij meer gebruik maken van mijn kracht. Ik ben er veel bewuster mee bezig. Het gaat al veel beter. Daardoor word ik in mijn spel gevaarlijker."

'Met het team presteren'
"Het was mooi om tegen Feyenoord mijn eerste officiële minuten voor AZ Onder 18 te mogen maken. Een lekker gevoel, want het was in de beker en niet zomaar een wedstrijd. Daaruit voel ik vertrouwen. Mijn doelstelling is naast mijn eigen ontwikkeling ook om als team samen stappen te zetten. Verbetering is belangrijk, maar het is nog belangrijker om met het team te presteren. Daar wordt iedereen beter van."

Brandenburg: 'Spreken vertrouwen in hem uit'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Anthony is snel, fysiek sterk, een goede teamspeler en heeft scorend vermogen. Hij heeft zich goed ontwikkeld bij AZ Onder 17 en met zijn eerste contract spreken we het vertrouwen in hem uit. We hopen hem volgend seizoen nieuwe stappen te zien maken bij AZ Onder 18."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl