Solskjaer: 'Keuze verrast me'

Gepubliceerd op 02 oktober 19, 18:02

DEN HAAG- Na Arne Slot en Teun Koopmeiners was het de beurt aan Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer en middenvelder Juan Mata om vooruit te blikken op de wedstrijd van donderdag. ‘Hopelijk hoeven we het niet als excuus te gebruiken.’

"Het verrast me dat er met het Nederlandse klimaat voor kunstgras wordt gekozen", zei de Noorse trainer. "Als je op de Noordpool voetbalt, kan ik het nog begrijpen. Of in Noorwegen, waar er in de wintermaanden niet gespeeld kan worden.”

Tackles 
Voor Solskjaer was het duidelijk wat de nadelen van een kunstgrasveld zijn. "Het is een andere vorm van voetbal. Sommige elementen zijn anders. Zo zijn er bijvoorbeeld minder tackles en je wordt luier in je hoofd, omdat je passes toch wel aankomen."

Partizan
Veel vragen van Engelse journalisten gingen over de drukke agenda van The Red Devils. Solskjaer: "We focussen ons op dit duel. Voor ons is dit een massive game in deze groep. Ik denk dat AZ goed begonnen is met een gelijkspel bij Partizan met tien man. Dat is een sterk resultaat.”

Mata
Vorig seizoen speelde Manchester United een uitduel met het Zwitserse Young Boys op kunstgras. Mata: “De eerste tien minuten was het aanpassen. Toch denk ik dat het morgen een compleet andere wedstrijd is. We moeten goed beginnen, want AZ is gewend aan deze omstandigheden. Hopelijk kunnen we het veld na de wedstrijd niet als excuus gebruiken en nemen we de drie punten mee.”

Live
De persconferentie van Manchester United was live te zien op het YouTube-kanaal van AZ. Bekijk de voorbeschouwing van Solskjaer en Mata hieronder integraal terug.


Wedstrijd

0
Europa League
AZ - Manchester United
donderdag 3 okt 2019, 18:55
Bestel nu Wedstrijd informatie
0