Sowah winteraanwinst AZ

Sowah winteraanwinst AZ

Gepubliceerd op 31 januari 22, 23:57

ALKMAAR- AZ heeft maandag overeenstemming bereikt met Club Brugge over de huur van aanvaller Kamal Sowah. De 22-jarige Ghanees wordt de rest van het seizoen gehuurd van de Belgische topploeg. Sowah gaat spelen met rugnummer 8.

Sowah speelde in zijn jeugd voor Right to Dream Academy uit zijn geboorteland Ghana. Daar maakte de aanvaller indruk en dat leverde hem in 2018 een transfer op naar Leicester City FC, dat hem verhuurde aan Oud-Heverlee Leuven. Daarmee promoveerde Sowah in het seizoen 2019-2020. 

Champions League
In zijn eerste seizoen in de Belgische Pro League kwam Sowah in 34 wedstrijden tot acht goals en zes assists. Club Brugge nam Sowah vervolgens afgelopen zomer over van Leicester City. Dit seizoen kwam hij tot zeventien officiële optredens, waaronder vijf in de UEFA Champions League.

Beweeglijk
Sowah: “Ik zie AZ als de perfecte stap voor mij. De club heeft een goede eerste indruk gemaakt en de ambitie spreekt mij aan.” Gevraagd naar zijn specifieke kwaliteiten zegt Sowah: “Ik ben een beweeglijke speler en goed aan de bal. Daarnaast ben ik vooral ook een teamspeler. Ik zie mezelf als buitenspeler, maar kan op meerdere posities uit de voeten.”

Aanvallende versterking
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “We hebben zorgvuldig gekeken naar een aanvallende versterking. Kamal past in het profiel zoals we voor ogen hadden, met zijn snelheid en diepgang. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar. Met het toevoegen van Kamal aan onze selectie en het definitief doorschuiven van Yusuf Barasi en Ernest Poku zijn we klaar om de ingeslagen weg omhoog in de tweede seizoenshelft een passend vervolg te geven.”


Foto's: AZ Media / Steven Schmitz