Veel spektakel op Voetbalschool Toernooi

Veel spektakel op Voetbalschool Toernooi

Gepubliceerd op 13 oktober 19, 15:24

ZAANSTAD- Het publiek op het AFAS Trainingscomplex werd zondag getrakteerd op een mooie voetbalmiddag. De jonge deelnemers van de vijftiende editie van het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi zorgden voor veel spektakel op het veld.

Individuele acties, splijtende steekpasses en knappe doelpunten. De spelers grepen de kans om zich te laten zien met beide handen aan. Vol enthousiasme en gedrevenheid werden er in Zaanstad mooie wedstrijden op de mat gelegd. Het werkte aanstekelijk voor de aanwezige toeschouwers, die erg meeleefden met wat zij op het veld zagen.

Van Zijtveld: 'Hoog niveau'
Ook Michael van Zijtveld, coördinator van de AZ Voetbalschool en trainer van AZ Onder 15, genoot van wat hij zag. “De spelers tonen aan dat zij steeds balvaardiger worden en het spel beter gaan begrijpen. Het is mooi om te zien hoe zij genieten van het toernooi. Daarnaast waren de wedstrijden ook van hoog niveau. Het was weer een groot succes.”

Ongeslagen
AZ Voetbalschool in de Regio Zaanstad legde beslag op de toernooiwinst. De ploeg bleef ongeslagen en was in de finale met 4-0 te sterk voor AZ Voetbalschool in de Regio Haarlem. De voetballers ontvingen de bokaal en poseerden al juichend voor de vele foto’s van trotse ouders.

Eigen club
Het toernooi wordt twee keer per jaar georganiseerd en maakt deel uit van de AZ Voetbalschool in de Regio. In dit traject krijgen veel kinderen de kans zich verder te ontwikkelen als voetballer, zonder dat zij uit hun eigen leefomgeving worden gehaald en vele uren kwijt zijn aan reizen. Zij blijven lid van hun eigen club, maar trainen iedere zondag onder de hoede van AZ-trainers.

Mooi podium
Met de AZ Voetbalschool in de Regio krijgen spelers gegarandeerd een jaar lang de kans zich op hoog niveau, maar zonder prestatiedruk te ontwikkelen. “Op die manier proberen wij een bijdrage te leveren om het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger niveau te tillen”, licht Van Zijtveld toe. “Het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi is daarbij een mooi podium voor de spelers om te laten zien wat zij het afgelopen jaar al geleerd hebben.”