Spelers van de Maand gehuldigd

Gepubliceerd op 07 maart 15, 17:00
ALKMAAR- Nick Twisk, Teun Koopmeiners, Ivar de Boer en Joerie Church zijn vrijdag gehuldigd als Jeugdspeler van de Maand van respectievelijk november en december 2014 en januari en februari 2015. Zij ontmoetten wegens hun goede prestaties hun voorbeelden.

De prijs van Jeugdspeler van de Maand wordt uitgereikt aan talenten die zowel op het veld als daarbuiten durven uit te blinken, 100 procent inzet tonen, goed trainen en spelen en altijd bezig zijn om zich te ontwikkelen. Twisk, Koopmeiners, De Boer en Church voldeden volgens de technische staf van de AZ Jeugdopleiding aan die criteria.

Vragen
De huldiging vond plaats in het AFAS Stadion. In het spelershome spraken de talenten uitgebreid met hun voorbeelden uit de A-selectie. Twisk had een onderonsje met Celso Ortiz, Koopmeiners en De Boer voelden Nemanja Gudelj aan de tand en Church besprak de kunst van het verdedigen met Jeffrey Gouweleeuw.

Foto’s
Als afsluiting gingen de talenten op de foto op de rand van het veld. Een mooie herinnering die ze met hun uitstekende prestaties zelf hebben verdiend.

Jeugdspelers van de Maand
De titel van Jeugdspeler van de Maand wordt sinds het seizoen 2008-2009 uitgereikt. Kolbeinn Sigthórsson (augustus 2008) was de eerste die de titel ontving. Later kregen onder andere Adam Maher, Thom Haye, Joris van Overeem, Wesley Hoedt, Dabney dos Santos en Stijn Spierings de titel toebedeeld.

Foto's: Paoline Kruijssen