Spelersgroep compenseert supporters

Gepubliceerd op 24 februari 17, 17:17
ALKMAAR- De spelersgroep van AZ gaat de supporters compenseren die donderdag in Lyon aanwezig waren bij de 7-1 nederlaag tegen Olympique. De 660 fans krijgen ieder één kaart cadeau voor een uitduel naar keuze. Het gaat om de wedstrijden tegen Feyenoord, Ajax, Heracles Almelo of NEC.

Met de geste steken de spelers de hand in eigen boezem voor de wanprestatie in de zestiende finale van de Europa League.

Vlaar: ‘Minste wat we kunnen doen’
“We hebben onszelf en iedereen die aan AZ verbonden is met deze wedstrijd een slechte dienst bewezen”, weet aanvoerder Ron Vlaar. “Ook beseffen we dat we de supporters in de steek hebben gelaten. Het was mooi om te zien dat zovelen zijn afgereisd naar Lyon om ons te steunen. Dat waarderen wij enorm en het is dan ook erg teleurstellend als de wedstrijd op deze manier verloopt. Daarom willen wij als spelersgroep een gebaar maken. Of dit een compensatie is voor gisteren mag iedereen zelf bepalen, maar dit is het minste wat wij kunnen doen. We strijden in de competitie nog volop voor de vierde plaats en uiteraard komende donderdag voor een finaleplaats in de KNVB Beker. We hebben hierbij jullie steun hard nodig om ook dit seizoen weer tot een mooi einde te brengen."