Sporting CP - AZ in Stade de Genève

Sporting CP - AZ in Stade de Genève

Gepubliceerd op 23 maart 23, 10:16

ZAANSTAD- AZ speelt op vrijdag 21 april de halve finale van de UEFA Youth League in Stade de Genève. Het treffen met Sporting CP zou aanvankelijk in Nyon worden afgewerkt, maar vanwege de grote interesse in de Final Four van het jeugdtoernooi is door de UEFA gekozen voor een groter stadion met een capaciteit van 30.000 toeschouwers. Ook is de speeltijd van Sporting CP - AZ bevestigd: 18:00 uur. 

De Alkmaarse talenten bereikten een week geleden de halve eindstrijd van de Youth League. Op een uitverkocht AFAS Trainingscomplex werd Real Madrid met liefst 4-0 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Daniël Beukers (2x), Ernest Poku en Mexx Meerdink. 


Sporting CP
In de halve finale wacht AZ dus een ontmoeting met Sporting CP. De Portugezen waren in de kwartfinales met 1-0 te sterk voor Liverpool FC. De ronde daarvoor versloegen zij Ajax met 5-1. In de groepsfase van het Champions League Path werd afgerekend met Olympique Marseille, Tottenham Hotspur en Eintracht Frankfurt.  

Kaartverkoop
Een paar uur voor de aftrap van Sporting CP - AZ staan Hajduk Split (Kroatië) en AC Milan (Italië) tegenover elkaar in de andere halve finale. Die wedstrijd begint om 13:00 uur in hetzelfde stadion. De finale van de Youth League wordt op maandag 24 april afgewerkt. De aftrap is om 18:00 uur. Binnenkort volgt meer informatie over de kaartverkoop voor deze wedstrijden. 

Wedstrijd

UEFA Youth League
Sporting CP - AZ
vrijdag 21 apr 2023, 13:00
Wedstrijd informatie