Stagedagen KNVB met tien AZ'ers

Gepubliceerd op 15 oktober 19, 15:40

ZAANSTAD- In totaal tien AZ'ers zijn opgeroepen voor trainingsstages op de KNVB Campus in Zeist. Vier spelers melden zich bij het Onder 16-futureteam, terwijl een zestal onderdeel uitmaakt van de landelijke Onder 15-groep.

Onder 16
Dave Kwakman, Jayen Gerold, Ro-Zangelo Daal en Jesse Buurmeester werken met het Onder 16-futureteam een tweedaagse trainingsstage op de KNVB Campus af. Die begint op maandag 21 oktober. Het viertal stond zaterdag nog in de basis bij AZ Onder 16, dat met 2-4 won bij FC Volendam.

Futureteams zijn in het leven geroepen om spelers een kans te geven die nadrukkelijk in beeld zijn bij de bond, maar nog niet in aanmerking komen voor het eerste Oranje-team in hun leeftijdscategorie. Vaak gaat het hier om later in het jaar geboren en daarom fysiek minder ver ontwikkelde spelers.

Onder 15
Jayden Addai, Teun Gijselhart, Ezra Punselie, Anthony Smits, Tristan Kuijsten en Joeri Oud werken een stagedag met de landelijke Onder 15-groep af. Zij melden zich op dinsdag 22 oktober op de KNVB Campus.

Foto's: Herbert Dekkers & Jarrik Bijsterbosch