Steinsson keert terug bij AZ

Gepubliceerd op 20 november 14, 16:33
ALKMAAR- Grétar Steinsson (32) is na bijna zeven jaar afwezigheid bij AZ teruggekeerd. De voormalige verdediger gaat bij de Alkmaarders tot het eind van dit seizoen stagelopen bij de voetbaltak. De IJslander is per direct begonnen.

Steinsson ondersteunt tijdens zijn stage zowel de A-selectie als de AZ Jeugdopleiding. Hij krijgt in het AFAS Stadion een functie achter de schermen, dus niet als trainer op het veld. Steinsson zwaaide in de zomer van 2013 af als profvoetballer, waarna hij zich ging richten op een opleiding op het Johan Cruijff Institute.

Steinsson: ‘Veel ambitie’
“Onlangs heb ik de studie Voetbalmanagement afgerond”, zegt Steinsson. “Na een gesprek met de AZ-directie was ik meteen enthousiast om hier stage te komen lopen. Uit het toekomstbeeld dat werd geschetst sprak veel ambitie. AZ staat open voor innovatie. Ik wil graag beoordeeld worden als professional, dus niet als oud-prof. Door mijn studie en interviews bij veel clubs en bonden over de hele wereld, breng ik kennis en ervaring mee. Ik heb bijvoorbeeld in de keuken mogen kijken bij onder meer Louis van Gaal, Charles van Commenée en Joop Alberda.”

Profloopbaan
Steinsson kwam van 2005 tot januari 2008 uit voor AZ. Voor de Alkmaarders kwam hij tot 98 officiële duels, waarin hij negen keer trefzeker was. Verder speelde hij nog voor IA Akranes, Young Boys Bern, Bolton Wanderers en Kayserispor.