Stengs en Boadu in Oranje-selectie

Gepubliceerd op 08 november 19, 12:01

ALKMAAR- Calvin Stengs en Myron Boadu zijn door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Voor beide aanvallers is het de eerste keer dat ze onderdeel uitmaken van het Nederlands elftal.

Marco Bizot behoort niet tot de definitieve selectie. De mist gepasseerde keeper van de Eredivisie zat wél bij de voorselectie.

Slot: 'Prachtig'
"Dit is prachtig voor Myron en Calvin", reageert hun trainer Arne Slot. "Dat ze beiden goed hebben gepresteerd in wedstrijden tegen Feyenoord, PSV en Manchester United heeft natuurlijk geholpen. Ze gaan ook uitstekend om met alle aandacht om hen heen. Ik kan dit ook niet los zien van de prestaties van het hele team op dit moment. Wat dat betreft is het jammer dat Bizot niet is geselecteerd. Hij heeft toch vaak de nul gehouden dit seizoen."

Huiberts: 'Heel mooi verhaal'
''Ik ben heel blij voor ze", vult Directeur Voetbalzaken Max Huiberts aan. "Dit is een heel mooi verhaal voor iedereen die werkzaam is in onze opleiding."

Interlands

Nederland speelt deze maand EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland (16-11, Belfast) en Estland (19-11, Amsterdam).

Selectie