Stengs: 'Gaf een lekker gevoel'

Stengs: 'Gaf een lekker gevoel'

Gepubliceerd op 15 december 18, 10:10

ALKMAAR- Hij moest meer dan veertien maanden toekijken met een zware kruisbandblessure. Inmiddels is hij weer fit en speelde hij afgelopen week voor het eerst weer 90 minuten: Calvin Stengs (19). De frivole aanvaller over zijn terugkeer bij de selectie, zijn herstelperiode en Ruud van Nistelrooij. “Het beste voorbeeld.”

Hoe voelt het om weer terug te zijn?
“Goed. Ik heb weer 90 minuten kunnen maken in het eerste. Eigenlijk kan ik in de situatie waarin ik nu zit, echt niet klagen en ben ik al blij dat ik zoveel minuten heb mogen maken. Natuurlijk gaat het allemaal nog niet vlekkeloos, maar ik verwachtte van mezelf ook niet dat ik direct de sterren van de hemel zou spelen. Tuurlijk denk je wel eens van: ‘hé, kom op. Ik wil een goede wedstrijd spelen’. Iedereen wil dat, maar als het even niet lukt, moet je je koppie niet laten hangen.”

Na afloop van de wedstrijd in Sittard zei je dat het je beste wedstrijd was sinds je rentree. Waarom?
“Tot nu toe wel, ja. Ik heb het beste gevoel aan dit duel overgehouden. Ik denk omdat ik bij de 2-0 ook nauw betrokken was. Na een goede aanname, speelde ik Guus aan. Hij stuurde vervolgens Oussie weg, die ‘m mooi binnenschoot. Dat gaf een lekker gevoel. Er lukte wat meer dan in de wedstrijden daarvoor. Daar ben ik wel tevreden over. Deze lijn wil ik doortrekken.”

Ook was je nog dicht bij een doelpunt.
“Ja! Met rechts nog wel. Ik had de bal misschien iets meer kracht kunnen meegeven, maar voor mijn gevoel raakte ik ‘m prima. Ook de keeper zat er goed bij en ik moest nog een vliegende speler van Fortuna ontwijken. Helaas.”

Tijdens je revalidatie heb je onder meer met Ruud van Nistelrooij gesproken. Waar heb je het dan over?
“Vooral over het feit dat hij na een zware blessure nog een fantastische carrière heeft gehad. Dat je alsnog de top kunt halen. Ik liep de blessure op tegen PSV en hij was erbij. Omdat hij ook een kruisbandblessure heeft gehad en natuurlijk een grote Nederlandse speler is geweest, hebben we een goed gesprek gehad. Over hoe hij de revalidatie heeft beleefd, de transfer naar Manchester United die hij misliep en hoe hij eruit is gekomen. Dat is het beste voorbeeld.”

Wanneer is dit seizoen voor jou geslaagd?
“Als ik fit blijf en minuten maak. Ik wil goede wedstrijden spelen, maar ook met AZ weer op een goede plaats eindigen in de Eredivisie en ver komen in de KNVB Beker. Toch is voor mezelf het fit blijven het belangrijkste.”

AZ Speelt
Lees het complete interview met Stengs in digimagazine AZ Speelt door hier te klikken.


Wedstrijd

2
Eredivisie
AZ - Excelsior
zaterdag 15 dec 2018, 19:45
Wedstrijd informatie
1