Stengs naar OGC Nice

Gepubliceerd op 14 juli 21, 21:41

ALKMAAR- Calvin Stengs maakt per direct de overstap naar OGC Nice. Het 22-jarige jeugdexponent tekende woensdagavond een contract bij de Franse club. 

De aanvaller speelde al sinds 2009 in de kleuren van AZ. Hij doorliep de AZ Jeugdopleiding en maakte op 14 december 2016 zijn debuut in het eerste team. Dat gebeurde in het met 2-0 gewonnen bekerduel met ASWH. Nadat Stengs in het seizoen 2016-2017 met Jong AZ kampioen werd van de Tweede Divisie, maakte hij op 5 maart 2017 zijn Eredivisie-debuut. 

Oranje
In de hoofdmacht was Stengs over 113 duels goed voor 24 goals, 24 assists en talloze fraaie dribbels. Bovendien groeide hij als AZ’er uit tot Oranje-international. Op 19 november 2019 debuteerde hij in een EK-kwalificatieduel met Estland (5-0 zege). Stengs was daarin goed voor twee assists. Inmiddels staat de teller op zeven interlands. 

Huiberts: ‘Genoten’
“Calvin en AZ hebben veel voor elkaar betekend”, weet Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “We hebben genoten van zijn bijzondere kwaliteiten. Met zijn souplesse, doorzettingsvermogen en spelvreugde is hij een voorbeeld voor velen.”

‘Compliment’
Huiberts: “Deze transfer is niet alleen een compliment voor Calvin zelf, maar ook voor de hele club en in het bijzonder de AZ Jeugdopleiding. Hij kwam als jonge jongen binnen bij AZ en vertrekt als voorbeeldprof en meervoudig international. We wensen Calvin heel veel succes in zijn verdere carrière.”