Stevig verlies AZ Onder 17 tegen PSV

Gepubliceerd op 16 november 13, 17:44
AZ Onder 17 heeft zaterdag tijdens de derde AZ Non League Day van het seizoen een flinke nederlaag geleden. De ploeg van coach Michael Buskermolen ging op het trainingsveld naast het AFAS Stadion met 0-3 onderuit tegen PSV B1.

De toeschouwers waren er op de vol gestroomde tribunes na een minuut nog goed voor gaan zitten. Stefan Smal kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans om de score namens Onder 17 te openen. De aanvaller zag zijn inzet op de paal belanden. Niet veel later kreeg Smal een tweede kans, dit maal stuitte hij op de Eindhovense doelman. Het bleek uiteindelijk toch niet de opmaat naar een goed resultaat voor de Alkmaarders.

Elouazzane
PSV had in de eerste fase ook al laten zien dat het gevaarlijk was. Het was maar goed dat Abdel Elouazzane zijn goede vorm van de vorige wedstrijd had behouden. Vervelend was het daarom dat de doelman op een ongelukkige manier bij de 0-1 betrokken was. Elouazzane wilde een bal die tussen hem en de verdediging viel wegwerken, maar botste op de PSV-spits waarna de bal tergend langzaam in het Alkmaarse doel rolde.

Samenwerking
Na de openingstreffer zakte het vertrouwen bij Onder 17, dat de laatste paar weken al meerdere tegenslagen te verwerken kreeg, zichtbaar weg. De samenwerking tussen de spelers werd minder. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft profiteerde PSV van slechte communicatie in de Alkmaarse defensie en zorgde daarmee voor de 0-2 ruststand.

Beslissing
Na de pauze ging Onder 17 op zoek naar de ommekeer. Hoewel het wat speldenprikken wist uit te delen, hield PSV de overhand. Na een kwartier in de tweede helft beslisten de Eindhovenaren het duel. Na de 0-3 leverden de Alkmaarders nog wel de beste aanval van de middag af. Bilali Mohamed kon een snelle uitbraak over de linkerkant net niet afwerken. Ander positief punt was de terugkeer van Jeremy Helmer. De aanvoerder maakte na weken van blessureleed als invaller zijn rentree.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 - PSV B1 0-3 (0-2)

Opstelling AZ Onder 17:
Abdel Elouazzane; Kaan Karabakal, Pantelis Hatzidiakos, Vincent Regeling, Justin Bakker (65. Danny Muhl); Daan Boerlage, Mees Hoedemakers (68. Guus Til), Viktor Karl Einarsson; Michael Breij (73. Salim Mansouri), Bilali Mohamed (73. Jan-Willem Tesselaar), Stefan Smal (60. Jeremy Helmer).

Scoreverloop: 23. 0-1, 35. 0-2, 55. 0-3.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl