Stewart: ‘AZ op WK is goede reclame’

Gepubliceerd op 17 oktober 13, 16:02
ALKMAAR- Toon Gerbrands sprak vorige week in de rubriek Vragen aan de directie over de vernoeming van een ruimte naar Gertjan Verbeek. In deze editie geeft Earnest Stewart antwoord op een vraag over Aron Jóhannsson: “Hij heeft me naar mijn bevindingen gevraagd.”

Aron Jóhannsson heeft vorige maand gekozen voor een interlandcarrière voor de Verenigde Staten. Heeft u hierin een rol gespeeld? Wat vind u van zijn beslissing? Wat heeft deze stap voor gevolgen voor AZ? (Jan Dekker, Medemblik)
“Ik heb geen grote rol gespeeld in zijn keuze voor de Verenigde Staten. Aron heeft wel aan mij gevraagd wat mijn bevindingen zijn omtrent de nationale bond, de Amerikaanse selectie en het vele reizen. Heel professioneel van hem. Verder vroeg hij waar hij als spits van AZ en als Aron Jóhannsson zijnde zou komen te staan in de hiërarchie. Daar heb ik hem zo goed mogelijk antwoord op gegeven. Ik heb het Amerikaanse elftal de afgelopen jaren weinig zien spelen. Een enkele keer heb ik een wedstrijd van Jozy Altidore bekeken. Het was voor mij dus lastig om een inschatting te maken. Ik heb hem wel kunnen vertellen dat het tegenwoordig bij de voetbalbond veel beter geregeld is dan twintig jaar geleden, toen ik international was. Wat zijn keuze voor gevolgen heeft voor AZ? Het gekke is dat een international van Amerika of een Zuid-Amerikaans land vaak een hogere transferwaarde heeft dan een Scandinavische speler. Dat is een apart fenomeen. Wat voor ons nadeliger kan zijn, is het vele reizen en het speelschema van Amerika. Ze spelen vaak ’s zomers langer door. Dat hebben we eerder met Altidore meegemaakt. Om positief af te sluiten: zijn kansen op het spelen van een WK zijn nu groter geworden. Dat is zowel voor hemzelf als voor AZ prima. De naam AZ Alkmaar op een WK is goede reclame voor de club.”

Ook een vraag?
Heb jij ook een interessante en vooral originele vraag aan Gerbrands of Stewart? Mail dan je vraag onder vermelding van je naam en woonplaats naar . Wie weet komt jouw vraag op AZ.nl of in de tweewekelijkse AZ-bijlage in de papieren uitgaven van Rodi Media aan de orde. De meest originele vraag wordt aan het eind van het seizoen beloond met een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - Feyenoord op zaterdag 3 mei om 18:45 uur in het AFAS Stadion.