Stewart: ‘Ga geen waardeoordeel geven’

Gepubliceerd op 19 december 13, 17:00
ALKMAAR- Toon Gerbrands sprak in de vorige editie van de rubriek Vragen aan de directie over draadloos internet voor supporters in het AFAS Stadion. Deze week gaat Earnest Stewart in op een supportersvraag over de verkiezing van de Man of the Match.

Elke keer wordt er een Man of the Match verkozen, maar wie bepaalt dat? (Linda Huiberts, Alkmaar)
“Dat wordt bepaald door de afdeling Commercie, in samenspraak met de persvoorlichter. Zij bezitten samen voldoende voetbal knowhow om dit te kunnen doen. In het verleden bepaalde Louis van Gaal als trainer wie Man of the Match werd. Dan gaf hij dat via de teammanager door aan de stadionspeaker. Na zijn vertrek is mij gevraagd om de keuze te maken, als Directeur Voetbalzaken. Ik vind echter dat technisch eindverantwoordelijken zoals de trainer en ik geen waardeoordeel mogen geven over een bepaalde speler. Wij moeten ervoor zorgen dat er een team staat. Als ik een bepaalde speler Man of the Match zou maken, dan zou het kunnen lijken of ik voorkeur heb voor diegene. Wie uitblinkt moet voor de trainer en mij niet uitmaken. De afdeling Commercie is onafhankelijk op technisch gebied. Zo werkt het prima. Of ik het zie zitten dat supporters de Man of the Match gaan kiezen? Als daar een goed systeem voor wordt gevonden, dan zou ik dat toejuichen. Voetbal is namelijk voor het publiek.”

Ook een vraag?
Heb jij ook een interessante en vooral originele vraag aan Gerbrands of Stewart? Mail dan je vraag onder vermelding van je naam en woonplaats naar . Wie weet komt jouw vraag op AZ.nl of in de tweewekelijkse AZ-bijlage in de papieren uitgaven van Rodi Media aan de orde. De meest originele vraag wordt aan het eind van het seizoen beloond met een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - Feyenoord op zaterdag 3 mei om 18:45 uur in het AFAS Stadion.