Stewart vertrekt naar Philadelphia Union

Gepubliceerd op 26 oktober 15, 14:00
ALKMAAR- Earnest Stewart (46) vertrekt per 1 januari 2016 bij AZ om aan de slag te gaan als Sportief Directeur bij de Amerikaanse MLS-club Philadelphia Union. De Directeur Voetbalzaken kwam afgelopen weekend tot een akkoord met zijn nieuwe werkgever.

Stewart kwam in de zomer van 2010 van NAC Breda naar Alkmaar. In de afgelopen vijf seizoenen won AZ eenmaal de KNVB beker, bereikte de club twee keer de kwartfinales van de Europa League en werd vier maal Europees voetbal behaald. Daarnaast won de AZ Jeugdopleiding onlangs de Rinus Michels Award als beste opleiding van Nederland.

Stewart: ‘Dankbaar voor kansen’
“Ik ben AZ dankbaar voor de kansen die ik hier gekregen heb”, reageert Stewart. “De afgelopen jaren zijn we als club uit een moeilijke financiële situatie gekomen. Ik ben blij dat ik daarbij heb kunnen helpen. Voor een avontuur in Amerika gaan was een moeilijke beslissing, want ik ga een geweldige groep collega’s verlaten. Ik weet zeker dat AZ goede tijden in het vooruitzicht heeft, want de voorwaarden daarvoor zijn hier zeker aanwezig. Tot januari ga ik er samen met Robert Eenhoorn alles aan doen om deze mooie club op een goede manier achter te laten.”

Neelissen: ‘Bedanken'
“We willen Earnest Stewart bedanken voor zijn inzet en werkzaamheden voor AZ”, reageert René Neelissen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AZ. “Hij vormde zowel met Toon Gerbrands als met Robert Eenhoorn een uitstekend duo. We gunnen Earnest deze kans in de wetenschap dat AZ er altijd in is geslaagd om dit soort vitale functies op de juiste wijze opnieuw in te vullen. Dat gaat ook nu zeker weer gebeuren.”

Eenhoorn: ‘Prettig samengewerkt’
“Earnest heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het zijn ambitie is om ooit in Amerika aan de slag te gaan”, reageert Directeur Algemene Zaken Robert Eenhoorn. “De kans deed zich nu voor. Ik heb de afgelopen periode heel prettig met Earnest samengewerkt, maar ik snap dat hij deze stap wil maken. Ik wens hem alvast veel succes bij zijn nieuwe werkgever.”

AZ TV
Bekijk hieronder de reactie van Stewart op AZ TV.