Stewart: ‘Willen volle zeggenschap houden’

Gepubliceerd op 07 november 13, 11:32
ALKMAAR- Nadat Toon Gerbrands in de vorige editie van de rubriek Vragen aan de directie inging op een supportersvraag over inspiratie en motivatie, spreekt Earnest Stewart deze week over investeringsmaatschappijen: “Het past niet in de structuur en visie van AZ.”

Zou AZ, net als PSV, eventueel overwegen een deal te sluiten met een investeringsmaatschappij om op die manier bepaalde transfers mogelijk te maken en daar op termijn aan te verdienen? (Willem Houter, Wognum)
“AZ is geen voorstander van investeringsmaatschappijen met zeggenschap. Als club zijnde willen we namelijk zelf kunnen beslissen wat er met onze spelers gebeurt. Het zou in theorie best kunnen dat een investeringsmaatschappij voor een bepaald percentage eigenaar wordt van een AZ-speler, maar wij willen de volle zeggenschap houden. Anderen gaan niet bepalen wanneer we een speler verkopen. Die partijen kijken vaak vooral naar economisch belang, terwijl bij ons sportief belang een grote rol speelt. Investeringsmaatschappijen zijn waarschijnlijk niet geïnteresseerd in zo’n constructie zonder beslissingsrecht. Dan krijg je al snel scheve gezichten als wij een bepaald bod afwijzen. Kortom, het past niet in de structuur en visie van AZ. Zeker nu we financieel de zaak op orde hebben, hoeven we geen gebruik te maken van dit soort constructies.”

Ook een vraag?
Heb jij ook een interessante en vooral originele vraag aan Gerbrands of Stewart? Mail dan je vraag onder vermelding van je naam en woonplaats naar . Wie weet komt jouw vraag op AZ.nl of in de tweewekelijkse AZ-bijlage in de papieren uitgaven van Rodi Media aan de orde. De meest originele vraag wordt aan het eind van het seizoen beloond met een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - Feyenoord op zaterdag 3 mei om 18:45 uur in het AFAS Stadion.