Streetwise Cup Alkmaar in beeld

Gepubliceerd op 28 oktober 20, 16:58

ALKMAAR- Op het AZ Cruyff Court in Alkmaar vond woensdag de stadsfinale van de Streetwise Cup plaats. Dit is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland voor kinderen van 10 t/m 15 jaar. Clubmascottes Herry & Berry waren er in Alkmaar bij om de teams aan te moedigen.

De Streetwise Cup wordt jaarlijks georganiseerd op alle Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in Nederland. Kinderen strijden lokaal, regionaal en landelijk om uiteindelijk Kampioen van Nederland 2020 te worden. Dit initiatief wordt ondersteund door AZ.

Equality
Naast sportiviteit staat dit jaar equality ook centraal binnen de Streetwise Cup. Teams geven elkaar tijden het toernooi equality-punten. Deze punten hebben alles te maken met positief gedrag naar anderen, gelijkheid, sportiviteit en respect met als doel meer oog voor elkaar te hebben.

Stadsfinale
Na de gespeelde voorrondes van vorige week namen woensdag de beste zeven teams uit Alkmaar het tegen elkaar op tijdens de stadsfinale. Met een aantal spannende wedstrijden werd de winst uiteindelijk in de meidenpoule binnengehaald door De Regenboog en in de jongenspoule door FC Ultimate. Zij zullen het in de regionale kwartfinales opnemen tegen de beste teams van vijf andere gemeentes.