Sugawara: 'Altijd van gedroomd'

Gepubliceerd op 22 februari 20, 09:47

ALKMAAR- Meer dan 9.000 kilometer van huis is hij binnen no-time uitgegroeid tot publiekslieveling: Yukinari Sugawara. De goedlachse Japanner over zijn mooiste momenten, de band met Jonas Svensson en landgenoten in de Eredivisie. “Wil ik écht niet van verliezen.”

Hoe heb je jouw eerste halfjaar bij AZ ervaren?
“De overstap naar AZ is één van de kostbaarste dingen in mijn leven. Toen ik hier kwam, sprak ik bijna geen Engels. Een paar spelers hielpen mij echt enorm. Als bijvoorbeeld ons trainingsschema veranderde, dan zorgden Svensson en Pantelis Hatzidiakos ervoor dat ik op tijd was.”

Wat vind je het meest bijzondere moment tot nu toe?
“Ik heb er twee. Natuurlijk was het ontzettend bijzonder om op Old Trafford tegen Manchester United te spelen. Daar heb ik altijd van gedroomd. Maar mijn mooiste herinnering is de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het was mijn eerste wedstrijd in de Eredivisie en ik scoorde gelijk. Ik was toen zo blij en excited. Dat moment koester ik.”

AZ Speelt
Benieuwd wat Yuki nog meer zegt over Svensson? Of waaraan hij het meest heeft moeten wennen? Lees het interview in AZ Speelt door hier te klikken.