Supporters-info: AZ - Ajax

Gepubliceerd op 13 december 19, 16:39

ALKMAAR- AZ en Ajax treffen elkaar zondag in de Eredivisie. Dit duel in een uitverkocht AFAS Stadion begint om 16:45 uur. Een overzicht van belangrijke informatie voor supporters die deze wedstrijd bezoeken.

Het advies is om tijdig naar het AFAS Stadion af te reizen in verband met diverse activiteiten. Steun de spelers tijdens de warming-up en mis niets van het afscheid van Guus Til.


Sportcafé
Het Sportcafé onder de Molenaar-tribune gaat zondag een uur eerder open dan normaal. Alle AZ-supporters zijn vanaf 14:15 uur welkom. Voorafgaand aan de wedstrijd AZ - Ajax kun je alvast warmdraaien met het duel tussen Feyenoord en PSV (14:30 uur). 

Afscheid Til
AZ neemt zondag vijftien minuten voor de aftrap afscheid van Til. Vanaf het seizoen 2018-2019 was Til aanvoerder van AZ. In dat seizoen werd hij met twaalf treffers tevens topscorer van de ploeg. In augustus vertrok de middenvelder naar Spartak Moskou, uitkomend in de Russische Premier League.


Midtsjø
Fredrik Midtsjø heeft vorige week de mijlpaal van honderd AZ-wedstrijden bereikt. De Noor wordt voor het duel met Ajax gehuldigd. 

Paraplu's
In het stadion kun je geen paraplu meenemen. Poncho's zijn wel toegestaan, deze worden bij slecht weer uitgedeeld bij de ingangen.

Sfeeractie
Tijdens de opkomst van de wedstrijd AZ - Ajax vindt er een sfeeractie plaats. Zorg dat je erbij bent.

Limited edition
Om te vieren dat AZ weer terug is in Alkmaar zijn er een limited edition shirts gemaakt. Deze kun je zondag aanschaffen in het Fancentrum of bij de fanzone. Daarnaast ontvangt iedere supporter voorafgaand AZ - Ajax een goodiebag.