Taabouni en Allouch winnen EK

Taabouni en Allouch winnen EK

Gepubliceerd op 19 mei 19, 19:22

TALLAGHT- Mohamed Taabouni en Soulaïman Allouch zijn zondag Europees kampioen geworden met Oranje Onder 17. In het Tallaght Stadium van Shamrock Rovers werd Italië overtuigend aan de kant gezet: 4-2.

Taabouni begon zoals verwacht in de basis, want de AZ-middenvelder was tijdens het EK in Ierland al zeer belangrijk. Zo schoot hij de ploeg donderdag nog vlak voor tijd naar een 1-0 zege op Spanje. Zo plaatste de ploeg van coach Peter van der Veen zich voor de eindstrijd.

3-0 bij rust
Taabouni had al twee kansjes gehad, toen Sontje Hansen (Ajax) na negentien minuten de score openden. In de laatste tien minuten voor rust werd de stand uitgebouwd naar 3-0 door treffers van Naoufal Bannis (Feyenoord) en Ian Maatsen (Chelsea).

Allouch valt in
Na rust bracht Lorenzo Colombo (AC Milan) al snel de spanning terug en gingen de Italianen op jacht naar de aansluitingstreffer. Het was echter Naci Ünüvar (Ajax) die hierna scoorde en de marge van drie goals herstelde. Colombo bepaalde de eindstand op 4-2 in de slotfase, waarin Allouch als invaller binnen de lijnen kwam.

Dromen waargemaakt
Eind maart droomden Allouch en Taabouni na kwalificatie voor het toernooi in Ierland al hardop van het winnen van het EK. "Natuurlijk wordt dat heel lastig, maar wij maken een goede kans als we op ons best zijn.” Lees hier het interview.

In de voetsporen
Allouch en Taabouni treden in de voetsporen van clubgenoten Mees Bakker, Bram Franken en Kenzo Goudmijn, die het EK vorig jaar wonnen met Oranje Onder 17.