Terugblik AZ Familiedag 2013

Gepubliceerd op 21 oktober 13, 09:08
ALKMAAR- Voor veel kinderen van leden van het AZ Netwerk was afgelopen zondag een dag om niet snel te vergeten. Een clinic gegeven door AZ-jeugdtrainers, meerijden met de AZ-spelersbus, de wedstrijd AZ - SC Cambuur bekijken en een Meet & Greet met Dirk Marcellis en Steven Berghuis. Een terugblik.

Zo vlak voor de herfstvakantie was het voor veel families de uitgelezen mogelijkheid om een gezellig dagje AZ te beleven.

Waar de ontvangst om 12:30 uur gepland stond, waren er om 11:45 uur al de eerste gespannen koppies die binnen kwamen lopen in het AFAS Stadion. Bij ontvangst kreeg ieder kind een mooi rood shirt met zijn/haar naam en leeftijd erop. De in totaal 150 deelnemers (waarvan 72 kinderen) werden met de AZ spelersbus vervoerd naar jeugdcomplex ’t Lood, waar ze werden ontvangen door de jeugdtrainers en Herry & Berry.

Oefeningen
De kleedkamers die normaal worden gebruikt door de talenten van AZ werden nu ingenomen door de deelnemende kinderen aan de clinic. Na het welkomstwoord van trainer Caspar Dekker was het tijd voor een gezamenlijke warming-up onder leiding van zijn collega Koen Stam. Toen de spieren goed warm waren, is de groep naar leeftijd opgedeeld in zes groepen. Deze groepen deden verschillende oefeningen, variërend van penaltyschieten tot 5 tegen 5. Ondertussen werden de ouders warm gehouden met koffie en thee. Na de laatste oefening werd iedereen nog even bij elkaar geroepen op de middenstip voor een afsluitend praatje van Koen Stam.

AZ - SC Cambuur
Na de clinic is iedereen weer met de bus vervoerd naar het AFAS Stadion. Alle sporttassen werden verzameld en zouden na afloop van de wedstrijd weer in Grand Café Van Gaal staan. De mooie wedstrijd van AZ tegen SC Cambuur (3-1) was een passend vervolg van een geslaagde middag!

Na deze wedstrijd had iedereen de mogelijkheid om in Grand Cafe Van Gaal na te praten over de wedstrijd en werd iedereen getrakteerd op een drankje en een broodje kroket. Met Dirk Marcellis en Steven Berghuis als grote voorbeelden, wilden de kinderen maar wat graag op de foto en handtekeningen ontvangen op de shirts.

Na een lange dag gingen de families richting huis. Jelle (7 jaar) ging in ieder geval zijn hand (inclusief handtekening van Steven Berghuis) niet meer wassen en vond de totale dag 'echt te gek!'

Foto's: Vincent de Vries / Rodi Media