Tien AZ'ers in jeugdteams Oranje

Gepubliceerd op 26 september 18, 15:54
ZAANSTAD- In totaal tien AZ'ers zijn opgenomen in de voorlopige selecties van drie jeugdteams van de KNVB. Het gaat om Owen Wijndal, Jelle Duin, Jasper Schendelaar, Peer Koopmeiners, Thijs Oosting, Kenzo Goudmijn, Mees Bakker, Bram Franken, Quinten Dekkers en Maxim Gullit.

Oranje Onder 20
Wijndal en Duin zitten in de voorselectie van Oranje Onder 20. Deze ploeg speelt komende maand oefeninterlands in buiten- en binnenland. Op vrijdag 12 oktober wordt eerst in Meppen de strijd aangebonden met Duitsland, waarna op dinsdag 16 oktober Polen de opponent is op Sportpark Nieuw-Zuid in Katwijk aan Zee.

Oranje Onder 19
Schendelaar, Koopmeiners en Oosting mogen hopen op deelname aan een EK-kwalificatietoernooi in Ierland. Dat wordt op woensdag 10 oktober afgetrapt tegen de Faeröer. Het duel wordt gespeeld in Galway, waar drie dagen later ook Bosnië-Herzegovina de opponent is. Op dinsdag 16 oktober wordt in Longford afgesloten tegen het thuisland.

Oranje Onder 18
Met vijf spelers heeft AZ een groot aandeel in de voorlopige selectie van Oranje Onder 18. De ploeg oefent op donderdag 11 oktober in Praag tegen Tsjechië. Dat gebeurt wellicht met Goudmijn, Bakker, Franken, Dekkers en Gullit.