Tien AZ'ers knokken zich naar zege

Tien AZ'ers knokken zich naar zege

Gepubliceerd op 03 april 21, 21:52

TILBURG- AZ heeft zich zaterdagavond naar een knappe zege geknokt in Tilburg. In het uitduel met Willem II stonden de gasten ruim 85 minuten met tien man, maar wonnen wel: 0-1. Albert Gudmundsson maakte in de tweede helft de enige goal.

Al na vijf minuten moest AZ verder met tien man. Aanvoerder Teun Koopmeiners controleerde de bal niet goed en probeerde te herstellen. Dat gebeurde te laat, waardoor zijn noppen op de enkel van Vangelis Pavlidis belandde. Scheidsrechter Kevin Blom gaf direct rood.

Balbezit
Ondanks de numerieke minderheid was het AZ dat het spel maakte in Tilburg. Na de eerste helft stond er zo'n 70 procent balbezit op het statistiekenbord. Dat leverde wel enkele fraaie combinaties op, maar geen doelpunten.

Afgekeurd
Met ruim een uur op de klok leek AZ tweemaal op voorsprong te komen. Myron Boadu ging alleen richting keeper Aro Muric en rondde af, maar deed dat in buitenspelpositie. Vervolgens scoorde Gudmundsson op aangeven van Jonas Svensson, maar volgens de VAR was de bal over de achterlijn geweest bij de voorzet van de Noor.

Gudmundsson
In de 72e minuut was het wel écht raak voor AZ. Ditmaal dook Jesper Karlsson op aan de rechterkant van het strafschopgebied en haalde uit met een laag schot in de verre hoek. Via de hand van Muric kwam de bal voor de voeten van Gudmundsson, die van dichtbij raak tikte: 0-1.

Winnen
Die goal bleek uiteindelijk doorslaggevend. Met een paar frisse benen in de ploeg kwam AZ niet meer in de problemen en trok de wedstrijd over de streep.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Willem II - AZ 0-1 (0-0)

Eredivisie

Opstelling Willem II: Aro Muric; Leeroy Owusu, Sven van Beek, Sebastian Holmén, Derrick Köhn; Pol Llonch (46. Driess Saddiki), Vangelis Pavlidis, Wesley Spieringhs (76. Lindon Selahi); Ché Nunnely (76. Mats Köhlert), Kwasi Wriedt, Mike Trésor.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Timo Letschert, Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (89. Jordy Clasie), Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Albert Gudmundsson (89. Zakaria Aboukhlal), Myron Boadu (89. Jelle Duin), Jesper Karlsson (82. Tijjani Reijnders).

Scoreverloop: 64. Gudmundsson 0-1
Gele kaarten: Llonch, Saddiki (Willem II), Midtsjø (AZ).
Rode kaarten: 5. Koopmeiners (AZ)
Scheidsrechter: Kevin Blom
Video Assistent Referee: Allard Lindhout
Toeschouwers: 0

Foto's: Ed van de Pol /www.edvandepol.nl