Tiende editie AZ Seminar

Tiende editie AZ Seminar

Gepubliceerd op 25 januari 19, 11:07

ALKMAAR- Wat is ‘echt’ talent? Het is de vraag die op donderdag 7 maart centraal staat tijdens het jaarlijkse AZ Voetbalschool Seminar. In het AFAS Stadion zoeken sprekers uit diverse hoeken naar het antwoord. Inschrijven is nu mogelijk.

Het symposium brengt jaarlijks zo'n 450 trainers, coaches, leiders, coördinatoren en bestuursleden van bij de AZ Voetbalschool aangesloten amateurclubs bij elkaar. AZ stelt weer alles in het werk om ook van de tiende editie een leerzame en vermakelijke avond te maken.

Sprekers
Voor de jubileumeditie worden specialisten in uiteenlopende vakgebieden uitgenodigd. AZ schuift zelf sprekers naar voren en haalt ook gasten van buiten de voetbalwereld naar Alkmaar. Zij vertellen over onder meer de rol van cognitief vermogen en biologische leeftijd in het bepalen van wat ‘echt’ talent is. In de komende weken worden via AZ.nl één voor één de sprekers bekendgemaakt.

Bedreiging Nederlands voetbal
Met de vraag wat echt talent is, wordt op het AZ Voetbalschool Seminar 2019 gezocht naar de oplossing voor de grootste bedreiging van het Nederlands voetbal. Deze moet voorkomen dat in een vroeg stadium de spelers worden geselecteerd die op jonge leeftijd goed lijken, omdat gekeken wordt naar de verkeerde criteria. Zo zitten Nederlandse jeugdopleidingen vol spelers die te vroeg als goed worden bestempeld en delven de échte talenten vaak het onderspit.

Speeddaten
Tussen de presentaties op het drie uur durende voetbalcongres door krijgen de deelnemers de ruimte onderling te discussiëren over de behandelde materie. Bij deze speeddate-sessies schuiven specialisten en trainers uit de AZ Jeugdopleiding aan.

AZ Voetbalschool
Het AZ Voetbalschool Seminar vindt plaats op donderdag 7 maart in de Georg Kessler Lounge van het AFAS Stadion, duurt van 19:00 uur tot 21:45 uur en maakt deel uit van de AZ Voetbalschool. Dat is de samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen tillen de clubs gezamenlijk het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger plan.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich individueel inschrijven via deze link. Aanmelden is noodzakelijk, aangezien het e-ticket dat vervolgens per mail verzonden wordt als toegangsbewijs geldt. Wees er snel bij. Voor het Seminar zijn 450 plaatsen beschikbaar, vol is vol. Vragen over het AZ Seminar of behoefte aan meer informatie over de AZ Voetbalschool? Mail dan naar Voetbalschool@AZ.nl.